Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je verdiende hier een hemel

(voor Hilde Ludo Frieda Rens (1972 - 2009))

Je bent geboren op 3 maart 1972 in Antwerpen.
Je was de jongste dochter van Walter Rens en Anita Claes. Je oudere zussen zijn Anja (1963) en Inge (1966).
Je groeide op in Kontich. Je gezin was rooms, maar dat geloof heb je later opgegeven.
Je was al jong bezig met muziek en je was lid van het schoolkoor. Op je twaalfde studeerde je piano aan de lokale muziekacademie en op je veertiende kreeg je klassieke zangles van de mezzo-sopraan Rachel Fabry.

Op je veertiende besloot je om zangeres te worden. Je zong in het coverbandje 'Precious Limits', samen met de actrice/zangeres Pascale Michiels (1969) en de scteur Tom Van Landuyt (1967), die getrouwd is met de actrice Angela Schijf (1979, Uithoorn).
Je studeerde twee jaar aan de Hogeschool in Mechelen, waar je communicatie-management studeerde. Doordat je je hart wilde volgen, stopte je daar mee, geheel tegen de zin van je boze ouders in. Daarom ging je bij je zus Anja en je schoonbroer Erik wonen. Het is wel goedgekomen met je ouders.

In 1989 debuteerde je in 'De Soundmixshow' van Henny Huisman, waarin je 'Don't Cry For Me Argentina' van Julie Covington (1947) zong.
Een jaar later deed je mee aan de 'Golden Voice Soundmix' en werd je ontdekt door Frank Arkesteyn, die meteen je manager werd en je de artiestennaam Yasmine gaf. Je deed enkele reclamespots en in 1991 kreeg je een platencontract.
Je eerste single 'Wie Denk Jij Dat Je Bent?' was zeer succesvol, met name bij het muziekprogramma 'Tien Om Te Zien', waar jij in 1993 de presentatrice van was.

Je debuutalbum was 'Mooi Zo', met teksten van Anita Cornelia van Lierop ) en Maurice Engelen.
In 1993 verscheen je tweede album 'Als Jij Dat Wil'. Je was dol op de muziek van Emmylou Harris, Joni Mitchell, Daniel Lanois en Leonard Cohen. Je wilde ook zelf meer poëtische teksten op muziek zetten.
In 1995 verscheen je album 'Portfolio' bij Dino Music.
Je werkte samen met de zangeres Jody Pijper, de gitarist Eric Melaerts en de muzikant/tekstschrijver Piet Van Den Heuvel.
Je ontving je eerste gouden plaat.
In 1997 verscheen 'Prêt-à-Porter' en je had veel succes met je single 'Porcelein', geschreven door Stefaan Fernande, die ook 'Meisjes aan de macht' voor jou schreef. Ook dit album werd goud en je ging op tournee.

In 1999 verscheen 'Blauw' en je had een duet met Frank Boeijen (1957, Nijmegen), het lied 'Suzanne'.
Samen met Truus Druyts, de partner van Mies Meulders en Meredith Vedts vormde je de groep 'De Miekes'. Met Gina Peeters vormde je 'De Minetten'.

In 2001 verscheen 'Yasmine' en daarna volgden 'Vandaag, Het Morgen Van Gisteren' (2004) en 'Licht Ontvlambaar' (2006). In 2005 ging je samen met Thé Lau (1952, Bergen) op tournee door Nederland. Je was één van de vaste presentatrices van het showbizzprogramma 'De Rode Loper'.

Je had een liefdesrelatie met Dieter Troubleyn (1970), zanger/schrijver/acteur.
Je had vijf jaar een geheime liefdesrelatie met Suzi Rombouts (1966), geheim, omdat je nog steeds in de donkere kast zat.
Je had ook enkele jaren een liefdesrelatie met de presentatrice Alexandra Potvin, die in 2011 trouwde met jouw ex-geliefde Suzi Rombouts. Wat je overigens heel mooi voor hen vond.
Je was wel heel verdrietig na je stukgelopen relaties. Je somberheid helde over naar doodverlangens.
Echter op 30 augustus 2003 ben je in Edegem getrouwd met je knappe en lieve vrouw Marianne Dupon (1971), die in 2000 de winnares van het tv-programma 'De Mol' was. Jullie kind heet Ella Louise en Marianne was de moeder. Jij zou bij een volgend kind de moeder zijn.

Eind april 2009 was er een liefdesbreuk tussen Marianne en jou. Het schijnt dat Marianne een affaire met een andere vrouw had, maar er speelde wel meer dan dat. Je stortte volledig in en je werd behandeld vanwege je diepe depressiviteit. Een depressiviteit, die in wezen los stond van andere mensen, die kleefde aan jouw eenzame, onbegrepen, diep gekwetste ziel. Door je slechte toestand ben je bij je zus Inge en je schoonbroer Michel gaan wonen. Je ging nog een weekend bij je beste vriendin Martine Prenen (1964) logeren. Zij dacht dat je het liefdesverdriet wel te boven zou komen.
Op 25 juni 2009 verliet je je opvangadres zonder iets te zeggen. Daardoor werd de politie ingeschakeld. Men vreesde het ergste. Je hebt een hele ochtend rondgedoold en nagedacht. Rond het middaguur kocht je nog een laatste pakje sigaretten. Nicotine als laatste troostmiddel. Je was al sterk vermagerd. Je beklom een oud kippenhok en je hebt jezelf opgehangen aan een boomtak in een braakliggend terrein. Je gebruikte daarvoor een stuk elektriciteitsdraad, die daar lag. Waarschijnlijk ooit achteloos door iemand weggegooid. Een geschrokken agent heeft je gevonden.

Je kon de pijn van de liefdesbreuk met de liefde van je leven niet verdragen.

Je werd zevenendertig jaar. Je urn is op het kerkhof van Edegem geplaatst.

'Diep van binnen kwijn ik weg van de pijn!', zong je in 'Porcelein'.
Arme, verkeerd ontsnapte (met alle respect!), verkeerd ingeschatte (je had natuurlijk opgenomen moeten worden!), maar bovenal uiterst diepbeminde ziel!


Zie ook: http://www.ultratop.be/nl...asmine&titel=Nooit+nog+een+and

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 februari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.0 met 7 stemmen 473Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)