Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Tragedie van een supermodel

Het Russische model Ruslana Korshunova Sergeyevna (1987 - 2008) is op haar twintigste overleden door een val van negen verdiepingen hoog. Ze had een appartement in Manhattan en qua modelcarrière leek haar toekomst buitengewoon triomfantelijk.
Op haar vijftiende was ze begonnen met het modellenwerk. Ze stond in Vogue en Elle en ze poseerde voor Ninna Ricci, Christian Dior en luxe lingerie voor Vera Wang.

Haar vader Sergey Korshunov overleed toen zij vijf jaar was. Haar moeder heet Valentina Kutenkova en haar broer heet Ruslan.
Heeft Ruslana inderdaad zelfdoding gepleegd of is zij door iemand vermoord?

Op haar vijftiende, toen haar modellenwerk begon, heeft ze maar liefst vijf keer op verschillende manieren geprobeerd zichzelf te doden. Dan nog een ernstige depressie ontkennen is gekkenwerk. Ze is niet in therapie gegaan, maar ze heeft zichzelf in de modellenwereld gestort. Ze had wereldwijd succes en haar leven werd door de strenge eisen van de modewereld gedirigeerd.

Het is bekend dat meerdere modellen de stress van de hoge werkdruk niet aankunnen en soms tot suïcide overgaan. Het is een schijnwereld, die enkel is gericht op de buitenkant van modellen. Hun ondervoeding om slank te blijven is veelal ook geestelijk. Ze geven zichzelf helemaal weg en dikwijls helemaal bloot, terwijl ze niet de liefde terugkrijgen, die ze zo graag wensen. Denk daar maar eens over na, als je weer zo'n gelikte advertentie voor een parfum of kledingmerk ziet, met vaak een stralend mooie model. Fake en opgepoetste ellende.

Bovendien zijn de modellen vaak jonge mensen, die zichzelf nog lang niet hebben gevonden, wat tegenwoordig met al die afleidende impulsen pas na hun dertigste plaatsvindt. De persoon achter het model zou belangrijker moeten zijn, dan het voordeel dat de commercie uit hen knijpt. Ze worden er financieel beter van, maar het blijft een misdadige vorm van slavernij. Dat is één.

Ten tweede is het zo dat Ruslana enkele maanden voor haar zelfdoding drie maanden lang in Moskou een training tot persoonlijke ontwikkeling deed. Voor grof geld. Psycho-therapie met zevenmijlslaarzen. Een snelkookcursus om diepgewortelde trauma's op te boren en de kop af te snijden. Denk aan de hydra van Lerna. De koppen vermenigvuldigen zich en bijten onverwachts toe. Gedoemd om te mislukken, want we zijn geen mythische helden.
Ze ging samen met haar vriendin, het model Anastasia Drozdova, naar het Roza Mira Training Center van Rose of the World, waar men werkt met 'Lifespring'. Daarbij worden de slechtste ervaringen met elkaar gedeeld en worden onderdrukte herinneringen opgeroepen. Met vaak veel geestelijke schade als gevolg.
In Amerika hebben gedupeerden vele schadeclaims ingediend. Haar vriendin werd mensenschuw en kreeg last van hevige stemmingswisselingen, terwijl zij agressief werd en om de haverklap vloekte. Het is niet echt moeilijk om oude wonden te openen, maar juist de naverzorging vereist de nodige geneeskunde en tijdsbesteding. Gevaarlijke terugslagen zijn het gevolg, terwijl de boosdoeners hen laten ronddobberen.

Daar lag je, roerloos op de koude stenen, in een plas bloed, met een gebroken nek en gebroken armen. Je haren waren raar en ongelijk afgesneden. Dat doen sommige psychisch zieken wel eens, maar het kan ook door een psychopathische moordenaar gebeurd zijn, om het als trofee mee te nemen. Je was jezelf kwijtgeraakt. Depressief en sterk vermagerd. En je had geldnood, waardoor je misschien benaderd bent door een slechte kerel, die je tot prostitutie met extreem rijken wilde dwingen? Om als louche pooier natuurlijk zijn aandeel te verkrijgen.
Je had buikpijn, misschien vanwege je cocaïne-gebruik? Was het dan een cocaïne-depressie? Of gebruikte je dat niet eens? Zoveel raadsels blijven onopgelost, terwijl we echt niet alles over jou hoeven te weten, want meer privé-leven was je van harte gegund, meer jezelf kunnen zijn bovenal.
Je werd twintig jaar en je bent begraven in je geliefde Moskou.

Ik hoop dat de negatieve kanten van de modellenwereld en de onverantwoorde werkzaamheden bij 'Rose of the World' ten goede zullen veranderen. Zo niet, dan hoop ik de opheffing van hun eschatologische werkmethoden. Als er één of meerdere personen verantwoordelijk zijn voor het overlijden van Ruslana, dan hoop ik dat de goddelijke gerechtigheid hem/hen treft. Indien Ruslana zichzelf heeft gedood, wat ik tenslotte toch grotendeels concludeer, dan blijft mijn eerder genoemde hoop van kracht en hoop ik hierbij Ruslana's ziel te eren. Nu ontstegen aan haar aardse tragedie.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 februari 2013


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.8 met 4 stemmen 271Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 februari 2013
Goed geraden. Mijn ridderlijk verval opkrikken. De meest verachte mensen alsnog laten schitteren.
'Dat helpt nu niet meer' zijn jouw woorden, want ik geloof in de eeuwigheid van de menselijke ziel en juist hun rottige levens wil ik ondersteunen. Ook omdat zij het menselijke lijden ten diepste hebben ervaren. Dus Christus-gelijk zijn, ondanks hun barre reputaties. Hun zielen leven nog net zo scherp als onze zielen en daarom breek ik een lans voor hen!
Naam:
Fred
Datum:
17 februari 2013
Wat is toch jouw fascinatie met dit soort vrouwen ? Drugs, drank, porno, ode aan de prostitutie ? Zelf denk ik beschermheer, maar dat helpt nu niet meer.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 februari 2013
Aanvulling: Overtuigend bewijs tegen de haastige therapiemethoden van dubieuze charlatanpraktijken als 'Rose of the World' mag wel de zelfdoding van Ruslana's vriendin Anastasia Drozdova zijn, die een jaar na Ruslana's zelfdoding plaatsvond. Ook niet te bevatten door de nabestaanden, maar het criminele gevaar van onbekwame, geldbeluste, zwaargestoorde therapeuten mag inmiddels duidelijk zijn. Ik beticht die gewetenloze kwakzalvers snel-geld-halers van regelrechte moord! Als rechter en priester ('Zijn wij niet allen priesters?', wijs bijbelcitaat!) veroordeel ik alle betrokken moordenaars tot levenslange gevangenisstraf! Vooral geestelijk!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)