Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Alles verloren

(voor Brenda Ann Nelson (1945 - 1982))

Je bent geboren op 14 augustus 1945 in Hollywood. Je begon al jong met danslessen. Je bent afgestudeerd aan de South Gate High School. Je studeerde aan de University of California, met als hoofdvak talen. Je sprak ook Frans, Italiaans en Grieks. Op je achttiende had je een rol in de muzikale serie 'Shindig!' en in de soap 'The Young Marrieds', met Constance Moore en Peggy McCay. Je speelde in de komische tv-serie 'Wendy and Me', met in de hoofdrollen George Burns en Connie Stevens. In de muzikale komedie 'Harum Scarum' speelde je met Elvis Presley, Mary Ann Mobley, Miss America 1959, Fran Jeffries en Barbara Werle. Je speelde in 'Daniel Boone', met Fess Parker, ook wijnmaker, en Patricia Blair.

Je speelde in 'The Girl from UNCLE', met Stefanie Powers en Noel Harrison. Ook met Carol Wayne, die op haar twee-en-veertigste in Manzanillo is verdronken, na een ruzie met Edward Durston. Die ook al samen was met Diane Linkletter, die overleed toen ze onder invloed van LSD van zes hoog is gesprongen. Of werd Carol geduwd? Carol had haar kleren aan en ze was helemaal opgeblazen. Ze was bang voor water, want ze kon niet zwemmen. Ze had geen drank of cocaïne gebruikt. Moord, zelfdoding of een ongeluk. Nobody knows, alleen Ed, die nu eenenzeventig is.

Op je eenentwintigste trouwde je met Paul Petersen, een acteur uit 'The Donna Reed Show', waarin ook zijn jongere zus Patty speelde. Na drie jaar zijn Paul en jij gescheiden. Momenteel is hij getrouwd met Rana Jo Platz. Na de officiële scheiding trouwde je op je zesentwintigste met de acteur Bill Bixby, die elf jaar ouder was en vooral beroemd als 'The Incredible Hulk'. Op 25 september 1974 werd jullie zoon Christopher Sean geboren. Je speelde in 'Walking Tall', met Elizabeth Hartman en Dawn Lyn. In de western 'High Chaparral' speelde je met Linda Cristal en Mark Slade. Je speelde in de komedie 'I dream of Jeannie', met Barbara Eden en Larry Hagman.

Op je vierendertigste zijn Bill en jij gescheiden. Daarna had je een lesbische liefdesrelatie met Tammy Bruce, die zeventien jaar jonger was. Je speelde in de science fiction serie 'Search', in 'The Love Boat', in 'Wonder Woman', met Lynda Carter in de hoofdrol, in 'Fantasy Island', in 'Carter Land' en in 'The Incredible Hulk'.

In maart 1981 ging je met Christopher op een ski-vakantie naar Mammoth Lakes. De acteur Don Edmonds ging ook mee. Christopher kreeg plotseling een ziekte en de artsen gaven hem een beademingsbuis in zijn keel, waarna hij ineens een hartstilstand kreeg. Hij werd zes jaar en jij belandde in een verschrikkelijke depressie. Van levenslust was geen sprake meer en kort na het overlijden van Christopher probeerde je met pillen zelfdoding te plegen. Je kreeg je leven niet meer op de rails en je rouwverwerking mislukte. Je doodsverlangen overheerste. In 'Days of our Lives' speelde je het gemene personage Lee DuMonde, die er voor zorgde dat het geliefde stel Julie en Doug uit elkaar gingen, wat jou bij de kijkers zeer gehaat maakte.

Je woonde samen met Bruce in een huis in Los Angeles. Bruce was al twee weken verhuisd, toen jij op 7 april 1982 in dat huis een einde aan je verbitterde leven maakte. Een sexaffaire met een acteur uit 'Days of our Lives' was die dag geëindigd. Je zou die dag met Bruce gaan lunchen. Bruce arriveerde, terwijl jij jezelf had opgesloten in de badkamer. Bruce voelde argwaan en ze ging naar buiten om hulp te zoeken. Ze had de badkamerdeur niet gecheckt. Juist op het moment dat ze naar buiten liep, klonk er een weergalmend pistoolschot. Je schoot jezelf met een geleende Colt.38 kaliber revolver in je mond. Die revolver kreeg je van een 'vriend', niet lang na het dramatische overlijden van Christopher. Je was direct overleden. Je werd zesendertig jaar en je bent gecremeerd. Alles verloren, ook de laatste restjes liefde voor jezelf.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 juni 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 73



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
30 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Lief geschreven, Joanan
ik word er stil van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)