Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

In diepe shock en psychotisch wanhopig

(voor Cibele Dorsa (1974 - 2011))

Je bent geboren op 14 oktober 1974 in São Paulo, Brazilië. Je was actrice, model en schrijfster. Je had een relatie met de ondernemer Fernando Oliva en jullie kregen een zoon, Fernando junior.
Daarna had je een relatie met Alvaro de Miranda Neto, een Olympische springsport-ruiter. Net als Julio Iglesias een te mooie man met dwarse streken.

Op 1 januari 2000 kregen Alvaro en jij dochter Viviane, twee jaar jonger dan Fernando. Twee jaar later zijn Alvaro en jij gescheiden.

In april 2008 verscheen je op de cover van Playbow Brazilië.

Op 7 juni 2008 kreeg je met je 22-jarige vriend Thiago Barbarisi een ernstig auto-ongeluk. Thiago, die reed, overleefde het niet en jij had afschuwelijke verwondingen, waardoor je een maand in het ziekenhuis belandde, waar je elf operaties onderging. Daarna was je nog zes maanden immobiel. Je boek '05.00 da Manhã' gaat over dit ongeluk.

In 2010 kreeg je een relatie met Gilberto Scarpa, tv-presentator van E! Brazilië. In april 2011 zouden jullie gaan trouwen, maar op 30 januari 2011 heeft Gilberto zelfdoding gepleegd door van het balkon van jullie Morumbi-appartement op zeven hoog te springen. Hij werd zevenentwintig jaar. Hij was verslaafd aan cocaïne en hij wilde die avond wat gaan scoren, maar dat wilde jij niet. Om hem thuis te houden, besloot je een trio met hem en een prostituee te doen, maar toen de prostituee er eenmaal was, werd hij weer enorm onrustig en wilde hij cocaïne hebben. Jij werd boos op hem en je dreigde de verloving te verbreken, omdat je vond, dat hij niet meer van jou hield, maar enkel van de cocaïne. Gilberto vocht met zijn zus, die er ook was, waarna jij hem op straat zette. Hij belde je en hij zei dat je niet van hem hield en dat hij zelfdoding zou plegen. Hij was down door drugsonthouding. Hij keerde terug en hij begon weer te vechten met zijn zus. Toen zei Gilberto, dat hij jou wel eens zou tonen hoeveel hij van jou hield, waarna hij naar beneden sprong.

Je kwam in een platdrukkende depressie terecht, alsof je vermalen werd door naar elkaar toeschuivende muren. Niet lang na Gilberto's zelfdoding heb je je polsen doorgesneden, maar dat herstelde. Alvaro huurde twee verpleegkundigen voor jou, omdat hij je zelfdoding vreesde. Je gebruikte het kalmeringsmiddel Rivotril en drugs, vooral cocaïne, want je voelde je schuldig.

Je schreef: 'Als er sprake is van een sentimentele wond, dan is er geen genezing mogelijk en helpen medicijnen niet. Liefde klopt slechts één keer op de deur, dus laat hem niet ontsnappen uit het raam. Ik geef de voorkeur om te gaan met hem, mijn kracht is niet meer zinvol. Mijn vriend doodde zichzelf en ik voel me dood. Ik wil bij hem zijn! Ik kan niet meer zelfdoding plegen, want gevoelsmatig ben ik al dood. Ik weet zeker dat God iemand begrijpt, die sterft voor de liefde!'.
Twee maanden na Roberto ben je op precies dezelfde plek naar beneden gesprongen. 'Een postmoderne Romeo en Julia', schreef je. In een zelfdodingsbrief, gestuurd naar een tijdschrift, vroeg je je kinderen om vergeving.
Je werd zesendertig jaar en je bent begraven in São Paulo.

Je kinderen woonden sinds je scheiding met Alvaro bij hem en Athína in Europa en in São Paulo. Je klaagde verbitterd over deze regeling. Je was dan wel akkoord gegaan, omdat je een labiel leven leidde, maar je miste hen verschrikkelijk, alsof je hart er was uitgesneden. Je was moedeloos en verslagen, ook door de rijkdom van Athína. Op Facebook schreef je, dat je niet kon en niet wilde leven zonder je kinderen en zonder de liefde van je leven.
Over Alvaro schreef je: 'Hij is de ergste man, die ik ooit in mijn leven ontmoette, een wolf in schaapskleren. Hij heeft mij het meeste kwaad aangedaan!'. Hij heeft je moederhart in de eenzaamheid gedreven en met mooie beloften ijskoud vermoord. In plaats van die twee verpleegsters had hij jouw kinderen terug moeten geven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 jul. 2013


Geplaatst in de categorie: idool

1,0 met 2 stemmen 142Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 jul. 2013
Bedankt voor het openbaren van jullie vooroordelen. Dat verheldert veel.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 jul. 2013
Bij Petrus kraaide de haan drie keer, bij jou zes keer. Je treft Cibele, domme oliebol! Maar niet echt, gevoelloze cijferaar!
Naam:
Franciscus Borst
Datum:
2 jul. 2013
Email:
franciscusborsthotmail.nl
Tja, wat coke allemaal met je doet he...?
Er sterven iedere dag duizenden mensen zowel door drugsfabricage als door gebruik. Hier gaat het over twee 'superidolen' Romeo en Julia? Kom op zeg! Alsof het zielig is met miljoenen in je zak met een neus vol coke een triootje liggen bouwen in het Hilton?
Ohw.. en nu ga ik springen..??

Wat moeten we nu met deze kennis? Want Coke kent geen liefde en dat is de boodschap die ik u wel kan geven bij dit verhaal. Dus dit stuk slaat de plank 100% mis.
Nieuwsgierig naar het echte werk? Klik eens op mijn naam zou ik zeggen.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
2 jul. 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Het spijt me, Joanan, maar de 'liefde' en vorm
van 'houden van', in dit stuk vind ik zwaar respectloos!
Houden van is in mijn opvatting héél iets anders.
Misleiden en misbruiken van elkaar gaat me ìets
te ver. Naar mijn idee is deze vrouw
ernstig slachtoffer geworden van machtsmisbruik!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)