Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Knock-out

(voor Phyllis Haver (1899 - 1960))

Je bent geboren op 6 januari 1899 in Douglas. Je vader was James Hiram Haver. Op jonge leeftijd verhuisde je naar Los Angeles, waar je later studeerde aan de L.A. Polytechnic High.
Na je afstuderen speelde je piano bij nieuwe, stille films in nabije theaters. Je bezat veel filmmuziek op papier.
Je debuteerde op je achttiende in 'Who's baby?', met Gloria Swanson in de hoofdrol. Voor de op jou verliefde Mack Sennett werd je één van de Bathing Beauties. Je speelde in de komedies 'The Woman of the Sultan', 'The Pullman Bride' en 'A Small Town Idol'. Je speelde Roxie Hart in de eerste verfilming van 'Chicago', met Victor Varconi. In 'The Balloonatic' speelde je met Buster Keaton.

Op je dertigste trouwde je met de miljonair William Seeman. Jullie zijn getrouwd door de burgemeester van New York, James J. Walker. De trouwerij was in het huis van de cartoonist Rube Goldberg. Je stond toen onder contract bij Cecil B. DeMille, maar dat wilde je beëindigen, omdat God had ingegrepen, want trouwen met een miljonair was volgens jou zeker een daad van God. Cecil capituleerde en hij liet je gaan.

In de verdwenen film 'Lilies of the Field' speelde je met de mooiste actrice van de stille films, Corinne Griffith.
Je speelde in de verdwenen film 'The Snob', naar een roman van Helen Reimensnyder Martin. Je speelde Dolly in 'The Cave Man', met Marie Prevost en Myrna Loy. Je speelde met de intrigerende Sylvia Breamer en met Jane Winton. In 'Fig Leaves' speelde je Alice Atkins naast de actrice Olive Borden.

Je schitterde als Shanghai Mabel in 'What Price Glory' en als Marie in 'The Battle of the Sexes'. Op je eenendertigste speelde je voor het laatst in 'She Couldn't Say No'.

Op je zevenendertigste overleed je vader.

Op je zesenveertigste zijn William en jij gescheiden. Jij verhuisde naar Sharon. Op 5 november 1960 overleed Sennett, wat je depressie en eenzaamheid verergerde. Je voelde je vreselijk schuldig, omdat je Sennett niet had bijgestaan in zijn laatste levensfase. Zijn overlijden voelde voor jou als een definitief einde van je filmcarrière, ook al was dat doek al dertig jaar geleden gevallen.
Je had al een mislukte poging tot zelfdoding gedaan. Je was uiterst somber en dus vatbaar voor schuldcomplexen en wroeging, wat weer deel werd van je psychische toestand.

Op 19 november 1960 pleegde je zelfdoding door een overdosis slaaptabletten in te slikken. Je bent gevonden in je bed door je huishoudster, die vijftien jaar bij jou in dienst was.

Je werd eenenzestig jaar en je bent begraven op Grassy Hill Cemetery in Falls Village.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 juli 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)