Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Jim Morrison's geniale muze

(voor Pamela Susan Courson (1946 - 1974))

Je bent geboren op 22 december 1946 in Weed. Je ouders waren Columbus Brimer en Pearl Courson. Je oudere zus heette Judy.
Als kind leefde je teruggetrokken en je familie had weinig contact met de buren. Op de middelbare school spijbelde je, want je haatte school. Je zat op de Orange High School en op je zestiende daalden je cijfers dramatisch.

In de lente van 1962 woonde je met een vriend in Los Angeles. Men zei dat Neil Young 'The Needle and the Damage Done' voor jou heeft geschreven.
Op je achttiende studeerde je kunst aan het Los Angeles City College.
Je had lang rood haar en een pony-kapsel.

In de nachtclub 'The London Fog' aan de Sunset Strip ontmoette je de popzanger/dichter Jim Douglas Morrison, die nog niet was doorgebroken. Jij stimuleerde zijn dichtkunst. Jullie getraumatiseerde zielen leken op elkaar. Jullie open relatie was turbulent, met luidruchtige ruzies en tijden van contactbreuk.
Als kind had Jim een auto-ongeluk gezien, waarbij hij vele Indiaanse overledenen waarnam, wat zijn ruige, spirituele leven bepaald heeft.

In juni 1970 trouwde Jim met de schrijfster Patricia Kennealy via een Keltische handvasting-ceremonie. Toch werd jij als zijn wettige vrouw bestempeld.
Jim kocht de modeboetiek 'Themis' voor jou. Jullie woonden nabij David Crosby en Frank Zappa. In Londen woonden jullie in een flat te Eton Square. Jim was hoofdzakelijk alcoholist, al gebruikte hij ook cocaïne, mescaline en marihuana.

In maart 1971 woonden jullie in Parijs. Jim vermagerde en hij haalde zijn baard eraf. Jullie bezochten Spanje, Corsica en Marokko. Je werd opnieuw verliefd op Jim en hij sprak over het krijgen van kinderen. Hij wilde ook de relatie met zijn ouders herstellen.

Op 3 juli 1971 ben je 's avonds met Jim naar een film geweest en daarna is hij alleen op stap gegaan, ook om heroïne voor jou te kopen. In de nachtclub 'Rock 'n' Roll Circus' kocht hij de heroïne en dronk hij een fles wodka en bier. Behoorlijk dronken heeft hij op het toilet voor het eerst en meteen teveel heroïne gesnoven, waardoor hij is overleden.
Twee drugsdealers in dienst van Jean de Breteuil hebben zijn lichaam via een geheime gang naar de buurclub 'Alcazar' versleept en zo door naar jullie badkamer. Om hun betrokkenheid te verdoezelen. Marianne Faithfull, die daar ook was, werd gedwongen om te zwijgen. De Breteuil overleed niet lang daarna ook aan een overdosis. Jij voelde je schuldig aan zijn overlijden, omdat hij van jouw heroïne had genomen, wat jij hem had gegeven, dacht je, maar dat was een verzonnen dwanggedachte, een hallucinerende falsificatie, net zo bizar als de theorie, dat hij vermoord zou zijn. Hij was het helemaal zelf, die altijd al met zijn leven speelde. Hij voerde de druk steeds meer op, totdat het onherstelbaar mis ging.

Jij erfde alles van Jim, maar je werd een kluizenares in New York, een geestelijk wrak, drijvend op heroïne. Om dat spul te bekostigen was je prostituee. Je verborg de heroïne in gekleurde ballonnen, die je inslikte, zodra je de politie zag, om ze later in het toilet op te vissen.

Op 25 april 1974 pleegde je zelfdoding door een overdosis heroïne in de woonkamer van je appartement in Los Angeles, dat je deelde met twee bevriende mannen.
Je verlangde ernaar om Jim terug te zien, overrelaxed naar Thanatos glippend. Je zachte, lieftallige stem herbergde teveel ziel om zich op aarde thuis te voelen. Het aarden was mislukt.

Je werd net als Jim zevenentwintig jaar en je as is begraven in Fairhaven Memorial Park in Santa Ana. Je ouders wilden je graag bij Jim laten begraven, maar dat gaf teveel rompslomp. Toch raar.

Je ouders erfden Jims kapitaal en landgoed, ondanks de tegenstribbelingen van Jims ouders.

Op je gedenkplaat staat wis en waarachtig bovenaan 'Morrison'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.6 met 5 stemmen 193Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)