Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De cirkel was rond

(voor Alice Gwynne (1898 - 1946))

Je bent geboren in 1898 in Hempstead, New York.
Je ouders waren Edward Erskine Gwynne en Helen Steele. Je vader was de neef van de schatrijke Cornelis Vanderbilt. Je ouders hadden een turbulent huwelijk.
Je broers waren Erskine en Edward. Erskine was een een schrijver en Edward een luchtmachtpiloot, die is neergeschoten.

Tot je zesde woonde je in Parijs en New York, Lawrence en Park Hill. Je vader hoefde niet te werken, hij had een dure smaak en hij leefde er goed van. In 1902 was hij failliet. Twee jaar later overleed hij door nierfalen. Hij werd vijfendertig. Je oma Louise was al overleden en het ontroerend goed ging naar jou en je broers en zussen.
Je groeide vooral op in Parijs en soms in New York. Je kreeg ook een opleiding in Engeland.

Je werkte als cabaretier en op je eenentwintigste trouwde je met Horace Bigelow Allen en jullie kregen een dochter Alice en een zoon Ethan. Jullie woonden in Parijs, waar je bevriend was met Alice de Janze en Josslyn Hay, 22ste graaf van Erroll. Je werd lid van de Happy Valley Set in Kenia, in de Wanjohi vallei, waar losbandigheid qua drugs en seks heerste. In 1924 ben je van Horace gescheiden, omdat hij vreemd ging.

Op je zevenentwintigste hertrouwde je met de bankier Jerome Preston, een nogal instinctieve wildeman. Je noemde jezelf Kiki Preston. Je had een korte, intense vriendschap met de actrice Kay Francis. Jerome en jij kregen van een vriend een stuk land aan de oevers van het Naivasha-meer, waar jullie een huis in Hollandse stijl lieten bouwen. Jullie joegen op groot wild en jullie fokten paarden.
Gary Cooper was te gast en jullie waren bevriend met Alice de Janze, Lord Erroll, zijn vrouw Idina Sackville, Evelyn Waugh en de pilote/schrijfster Beryl Markham. Je viel op door je aantrekkelijke uiterlijk en je wilde levensstijl. Je feestte alle nachten door en je stond pas op om wat te eten en om drugs te gebruiken. Je was verslaafd aan de heroïne. Ze noemden je 'het meisje met de zilveren spuit'. Je droeg altijd een spuit bij je om heroïne te injecteren, waarbij je vergat dat er mensen bij waren.
Barones Cockie van Blixen-Finecke zei: 'Ze is heel slim met haar naald!' Je was één van de grootste klanten van de drugsdealer Frank Greswolde Williams.

Je had o.a. relaties met Rudolph Valentino en met Prins George, Hertog van Kent. Met George had je een menage à trois met Jorge Ferrara, de zoon van de Argentijnse ambassadeur in Londen. Edward de Achtste probeerde zijn broer uit jouw invloedssfeer te halen, want hij was zwaar aan de cocaïne. Dat lukte uiteindelijk.

Op je eenendertigste kreeg je dertigjarige broer Edward een hartaanval, die hij overleefde. Edward raakte verlamd.
Op je zesendertigste overleed Jerome in Hotel Pierre (NY), hij werd zevenendertig.
Jullie zoon was Michael Temple Canfield, getrouwd met Lee Radziwill en Laura, Hertogin van Marlborough. Overleden op zijn drieënveertigste aan een hartaanval.
Op 6 juni 1944 overleed je zoon Ethan tijdens de landing in Normandië.

Je leed jarenlang aan psychische stoornissen en op 23 december 1946 pleegde je zelfdoding door in je pyjama uit je appartement op de vijfde verdieping te springen, in het Stanhope Hotel in New York, waar je moeder ook woonde. Je werd achtenveertig jaar.
'Je was in slechte gezondheid, depressief en nerveus', verklaarde je vriendin Lillian Turner.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.7 met 3 stemmen 180Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
15 oktober 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Ik wist toch wel dat je intelligent bent, Joanan.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 oktober 2013
Om waarlijk respect te tonen voor het grote, aardse lijden van Alice is het op zijn minst acceptabel om haar leven ronduit te eren, zonder met hiernamaalsdromen en reïncarnatiepoespas te schermen. Dat is de demonie vandaag de dag, dat we niet weten te waarderen hoezeer de huidige, aardse levens Godgelijk en zwaarbeproefd zijn. Hoe in het hier en nu goddelijke wonderen worden volbracht! En juist niet in het hiernamaals.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
14 oktober 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'De cirkel is abrupt verbroken, om rond te worden.
Tenminste volgens mijn visie.
Het echte werk moet nou pas beginnen, helaas.'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)