Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een mooie ziel door depressie vernietigd

(voor Nafisa Rizvi Khan (1988 - 2013))

Je bent geboren op 20 februari 1988 in New York City.
Je vader was Ali Rizvi Khan en je moeder was Rabiya Amin, een filmactrice uit India. Je groeide op in Londen.

Op je zesde zag je de film 'Rangeela' van Ram Gopal Varma, die je inspireerde om filmactrice te worden.
Je werd een professionele operazangeres en voor je zestiende had je 16 popsongs gemaakt. Je studeerde aan het Lee Strasberg Theatre & Film Institute in Manhattan.
Op je zestiende zou je meespelen in de romantische Bollywood-film 'Tumsa Nahin Dekha', maar de rol was te volwassen voor jou en je werd vervangen door Dia Mirza.

Op je achttiende debuteerde je in de romantische thriller 'Nishabd', gebaseerd op 'Lolita' van Nabokov, van Ram Gopal Varma, met Amitabh Bachchan, die je 42 jaar oudere minnaar speelde. Je artiestennaam was Jiah Khan.
Je werd door de critici op handen gedragen, vanwege je acteertalent en je sexy uitstraling. Je speelde de aantrekkelijke, rebelse Jia zeer overtuigend en je was dé actrice voor deze rol. Je werd genomineerd voor de Filmfare Best Female Debut Award, maar die werd door Deepika Padukone gewonnen voor haar rol in 'Om Shanti Óm'.

Op je negentiende speelde je in de psychologische thriller 'Chajini'. Je speelde de medisch studente Sunita, die Sanjay Singhania, gespeeld door Aamir Khan, helpt met zijn geheugenverlies en met zijn wraakneming op de moordenaar van zijn geliefde Kalpana, gespeeld door Asin Thottumkal, Miss India 2013. Je werd geroemd om je schoonheid en je expressiviteit. De film was de meest succesvolle film van 2008 en kreeg de Blockbuster-status.

In 2010 speelde je in de komedie 'Housefull, waarin je Devika speelde, de ex van Aarush, gespeeld door Akshay Kumar. Ook met Deepika Padukone en Lara Dutta Bhupathi, Miss Universe 2000.

In de maanden voor je overlijden had je voor drie Zuid-Indiase films een contract getekend en voor de Hindi-film 'Aap Ka Saaya'.
Acht maanden voor je overlijden had je je polsen doorgesneden, maar ben je gered. Je was depressief door je falende carrière, althans dat vond jij. Rond die tijd kreeg je een relatie met de 22-jarige acteur Suraj Pancholi, die van feesten en vrouwen hield. Je dacht dat hij vreemd ging en je at en sliep niet meer. Je carrière vond je niet belangrijk meer. Suraj had je als laatste per mobiel gesproken. Hij deed boos tegen je, omdat je aarzelde over de Hindi-filmrol. Je vond dat hij kil reageerde op je aanstaande filmrollen en de bloemen, die hij je stuurde, liet je weggooien.

Op maandag 3 juni 2013 heb je zelfdoding gepleegd door jezelf op te hangen aan de plafondventilator in je slaapkamer van je huis in de voorstad Juhu van Mumbai. Je bent niet lang daarna door je moeder gevonden.

Je werd vijfentwintig jaar. Op 5 juni ben je begraven op de Juhu islamitische begraafplaats. Er waren vele, diepbedroefde Bollywood-acteurs aanwezig.

Op 7 juni vond je zus een afscheidsbrief van zes bladzijden. Je schreef over je plan tot zelfdoding na een recente abortus. Je hield intens veel van Suraj, waardoor hij je ook intens veel verdriet bezorgde. Je schreef dat hij je ziel heeft vernietigd.
Op 10 juni werd hij door de politie gevangen genomen en op 2 juli 2013 op borgtocht vrijgelaten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 januari 2014


Geplaatst in de categorie: idool

3.0 met 5 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)