Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Krimpend vertrouwen

Het is duidelijk dat Rusland op oorlogspad is, want anders verschijnen ze wel in vrije tijdskleding en met vredespijpen. Momenteel is de Krim al overgenomen door louter machtsvertoon op strategische punten. Een oorlog tussen Rusland en Oekraïne is hopelijk nog te voorkomen door diplomatiek overleg.
Het schaadt hoe dan ook het toch al wankele imago van Vladimir Poetin, het gemene brein achter dit lafhartige landjepik. Een dictator met een wel heel duistere agenda.
Tijdens de Olympische Spelen ging het natuurlijk al mis, toen de revolutionairen de aandacht van de wereld naar zich toe trokken met hun moedige opstand jegens hun oud-president en de hebberige kliek rondom die gevluchte bandiet, die met genoegen naar de Russische interventie kijkt en stiekem hoopt op een afstraffing van hen, die hem hebben verdreven. Maar dan moeten de militairen van Poetin wel doorstoten naar Kiev en daar is vooralsnog geen enkele reden toe.

Misschien dat koning Willem-Alexander nu eens echt gaat inzien met wie hij zo gemütlich een stevige pint heeft gedronken. Poet, want alles draait uiteindelijk om het grote geld voor de extravagante elite van superrijken. Oorlog voeren draait altijd om egoïstische motieven, het ten koste van anderen zichzelf verrijken. De Spelen hebben een flinke duit gekost en de franje ervan is volledig verpest door de revolutionairen, die bovendien ook nog eens anti-Russisch zijn, wat Poet helemaal niet lekker zit. Hij deelt gratis Russische paspoorten uit, gulle Rusland-promotie. Er is weliswaar nog geen schot gelost, maar van passieve agressie is natuurlijk extreem sprake. Hoe zou jij het vinden als er een gewapende militair in je voortuin met opkomende lentebloemen gaat staan, die dreigend door je voorkamerruit loert?

De Olympische Spelen zijn weggegooid geld geworden, zeker nu we zien hoe Poet een wolf in schaapskleren is, die niet alleen aast op een Olympisch dorp, maar heel Oekraïne bij Rusland wil voegen. Dat heet hoogmoedswaanzin.
In wezen is hij bang dat er in Rusland ook een Oekraïense revolutie gaat komen en daarom is deze oorlogsdaad dan ook een afleidingsmanoeuvre van je welste. Voorstanders van Poet profiteren van zijn onderdrukkingssystemen en zijn dus kleine Poetinnetjes. Machtnemers zijn vaak weldoorvoed en verwend. De meeste Oekraïners zijn arm en verzwakt door voedselgebrek. Daardoor een makkelijke prooi voor de Russen, wat hun strijdbare lafheid nog eens extra onderstreept. Echte krijgers vallen nooit minder krachtigen aan. Dat alleen al maakt Poet tot een waardeloze krijgsheer. Hij mag van iedereen zijn marine op de Krim behouden, maar hij moet afblijven van grondgebieden, die niet tot Rusland behoren, zo simpel is dat.

Zijn Rusland mag dan machtig zijn, het is niet machtiger dan de rest van de wereldlanden. Alleen schizofrene gekken dromen over wereldmacht, nieuwe Adolf Hitlers en Napoleon Bonapartes. Zijn sneaky veroveringsdwang is niet meer van deze tijd, het wordt de hoogste tijd dat de wens van Pussy Riot wordt ingewilligd en dat Poet afgezet wordt!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 maart 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

1.0 met 3 stemmen 306Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 maart 2014
Ik heb nogmaals gegoocheld. De ontevreden tronie van Poetin had hij al als kind, dus is hij een jeugdgetraumatiseerde zonder adequate behandeling. Poet-in Poet-out! Hij bezit hoogstens 70 miljard dollars. Dé voorwaarde om met wereldwijde machthebbers te dealen. Hij is op 6 juni 2013 gescheiden van zijn vrouw Ljoedmila Alexandrovna Poetina, die nu 66 is, terwijl hij 61 is. Dus nog geen jaar geleden! Kersverse krenking dus! Hun volwassen dochters zijn Masja en Jekaterina. Masja is getrouwd met de Nederlander Jorrit Joost Faassen en ze wonen in een penthouse in Voorschoten.
Er kleeft bloed aan de handen van Poetin, o.a. van de dissident Alexander Litvinenko. Poetin bezocht de Albert Heijn in Voorschoten. Hij kon de wodka niet vinden. Dus sleepte hij tegen zijn zin een krat Heineken mee naar zijn dochter en schoonzoon. Weet je wel hoe gevaarlijk afgewezen ex-echtgenoten zijn, als ze de macht hebben over een weerzinwekkend oorlogsarsenaal?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)