Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wijze herderin in Elspeet

Ik keek naar Joris' Showroom, al jaren één van mijn favoriete televisieprogramma's, en ik werd geraakt door een wijze en eenvoudige herderin in Elspeet. De liefde voor haar schapen spatte van de beeldbuis. Ze sprak geen woord teveel en wat ze zei was buitengewoon hartverwarmend en doorleefd. 'De mensen, jong en oud, zijn allemaal veel te druk bezig met van alles en nog wat. Ze zouden meer de stilte moeten opzoeken en genieten van de wonderen in de natuur!', zei ze terecht.

Herderin Christien Dubbeldam-Mouw is 61 jaar en getrouwd met Cos Mouw en hun zoon heet Evert. Nadat Cos heupproblemen kreeg, nam Christien het schapen hoeden over, nu al 24 jaar. Haar collie heet Pukkie en ze ervaart God in haar contact met de natuur en de dieren. Naast vrijheidminnende herderin is zij ook imker en schrijfster. Er verschenen drie boeken:

'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?', 'De fascinerende wereld van de bij' en 'Van lammerentijd tot lammerentijd'. Ze publiceert ook verhalen op De Veluwnaar.nl

Ieder nieuw geboren lammetje brengt bij haar een intense vreugde teweeg, want zo'n geboorte is keer op keer hét hoogtepunt voor een schaapherderin, vertelde ze indrukwekkend naturel en verblijdend. Wat fantastisch hoopvol, dat we zulke authentieke, originele, no-nonsense mensen in onze afgestompte, oppervlakkige, flitsende, lawaaierige, overbeschaafde, natuurontwijkende, echt contact vermijdende nepcultuur mogen hebben!
Wat fijn dat er nog steeds goede, oerlieve heksen zijn, die volop zichzelf durven zijn!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 maart 2014


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.8 met 4 stemmen 293Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)