Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Goed dan, Poetin, jij even je zin!...

De Russische geheime inlichtingendienst en Russische officieren geven de bevelen aan pro-Russische separatisten, die zich griezelig verschuilen achter zwarte bivakmutsen en dikke mitrailleurs.
De NAVO waagt zich niet aan Oekraïne, maar maakt Rusland wel duidelijk, dat verdere grensoverschrijdingen niet getolereerd zal worden. Langs de NAVO-grenzen worden Europese maatregelingen genomen. De burgeroorlog in Oost-Oekraïne is opgehitst door Russische infiltranten en pro-Russische vechtersbazen. Etnisch-Russische burgers juichen naar hun zogenaamde bevrijders. Een vreemde klucht. De heersende beelden in de media richten zich op de straattaferelen van met name pro-Russische Oekraïners, waardoor wij gaan denken, dat men daar liever van Rusland deel uitmaakt, maar het merendeel zwijgt en houdt zich gedeisd, Kiev-aanhangers, die de bui wel voelen hangen. Tanks met Oekraïiense dienstplichtigen rukken op naar oosterse steden, waar ze hun opdrachten vergeten, zodra ze in de handen van burgerlijke wegversperringen vallen. Onderweg hadden de kornuiten al afgesproken, dat ze niet tegen hun eigen mensen gaan vechten en stiekem gaan overlopen. Arme mensen kiezen logischerwijze voor de sterkste partij en dat niet alleen militair, maar vooral economisch.

Enkele dagen geleden zagen we nog beelden van pro-Russische burgers, die pro-Oekraïese burgers met stokken en buizen tot bloedens toe sloegen en trapten. En dat allemaal om een idee van hoe het zou verder moeten, een idee van enkel eigen-gelijk en het vertrappen van onschuldige zondebokken. Ongeremd agressie botvieren uit een ideële victorie en door eenzijdige, foutieve propaganda over de vrijheidsstrijders, die de interim-regering van Oleksandr Toertsjinov in het zadel hebben gebracht. Volgens de geïrriteerde Russen een bende van chaos creërende fascisten, die de Russische inwoners zouden onderdrukken en discrimineren.

De huidige interim-president van Oekraïne is Oleksandr Toertsjinov, op 31 maart 1964 geboren in Dnjepropetrovsk. Hij is naast politicus econoom, baptistisch priester en romanschrijver. Zijn psychologische thriller 'Illusie van angst' is in 2005 verfilmd. Zijn schrijfthema's zijn: corruptie, zwarte handel en totalitarisme.
Opmerkelijk toch dat hij een baptistische (protestantse) priester is! Oleksandr was samen met Joelia Tymosjenko de oprichter van de Vaderlandpartij en hij richtte de burgerwacht op.

Om iemand als Oleksandr een fascist te noemen, ben je van lotje getikt en blind door opgefokte woede. De pot verwijt de ketel, dat hij zwart ziet. Erger zelfs: Wie het zelf verne(e)mt, heeft het zelf in de hemd. (Gronings spreekwoord). De zichzelf superieur wanende pro-Russische terroristen projecteren hun angst voor neo-nazistische fascisten op zichzelf terecht van verkapt fascisme losstrijdende rebellen. Het wordt al te snel vergeten, dat de weggevluchte ex-president zichzelf monsterlijk verrijkt heeft ten koste van de doorsnee burger, die maar amper rond kan komen. Wat ook snel wordt vergeten door een opgeklopte burgeroorlogsfeer is dat de Oekraïense vrijheidsstrijders voor de invoer van een eerlijke democratie vechten. Door hun mindere machtsmiddelen verdienen zij onze sympathie. Hoe pijnlijk moet het niet voor hen zijn om hun militairen gemakzuchtig zien overlopen en als door betovering ineens met de Russische vlag op hun tanks te zwaaien. Die slapjanussen halen wel heel gemakkelijk hun applaus binnen. Je kunt je toch niet voorstellen, dat die nep-helden straks zij aan zij met de Russen Oost-Oekraïne annexeren.

Volgens mij hangt er in Oekraïne en Europa een bij voorbaat lamgeslagen sfeer over de militaire onrust in die turbulente regio met identiteitscrisis. Rusland pronkt met machtsvertoon, maar het is allemaal zo doorzichtig en lafhartig, daar Oekraïne in feite een zwak, geshockt prooidier is, dat moet bekomen van een woelige revolutie, maar daar de tijd niet voor krijgt, omdat de boze wolf Rusland al op zijn grondgebied rondsluipt. Deze sluwe wolf wil zijn territorium uitbreiden en pist tegen elke Oekraïense boom, die hij al prettig wandelend genaakt. Volgens zijn gekrenkte geheugen is dit gebied altijd van hem geweest en als rare vogelvrijen daar een anti-Russisch klimaat van willen maken, dan is dat natuurlijk als vloeken in de Russisch-orthodoxe kerk, waar wolfje altijd vroom ter kerke gaat en wat zijn oorlogszucht versterkt en rechtvaardigt. Natuurlijk gaat de wolf, verkleed in schaapskleren, niet vreedzaam onderhandelen met een rare, baptistische priester, die de macht aan het vrije volk wil, wat juist tegengesteld is aan het despotische, gewetenloze, anderen niet vrij-latende karakter van de nooit tevreden wolf Rupsjenooitgenoeg.

Maar ons onverdraagzame, mokkige, macho-opgeblazen, andersdenkenden-hatende, klierige, potsierlijke schootwolfje mag van ons best wat meer landgebied aan zijn enorme Rusland breien. We gaan een heel eind mee in zijn geestesstoornis, maar er zijn natuurlijk grenzen.

Tja, dat zijn dochter in Nederland geïnfecteerd is door de democratische vrijheden, is misschien wat wrang voor hem, want ze heeft een contactstop ingesteld, omdat ze zijn dwangmiddelen verafschuwt. Heel soms, na een hele fles wodka doemt er iets in hem op, dat hem zijn dochter doet begrijpen, maar hij is al te ver heen om zijn wezen nu nog te doen keren. Daarom moeten wíj hem op tijd doen keren!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 april 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

2.0 met 3 stemmen 165Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
1 mei 2014
Je weet er niks van, jij zou zo graag Poetin zijn, maar jij bent niets anders dan een,zielenpoot,je onmacht profileer je dan maar hier met gebral gedicteerd uit pro westerse bladen.
Je begrijpt niets van andere culturen,
Weet je nu nog steeds niet dat niemand, maar dan ook niemand jou serieus neemt, stakker toch,
Naam:
Petra Hermans
Datum:
18 april 2014
Email:
worldpoet546live.nl
'Rusland is al eeuwen ziek, Joanan.
De grote discrepantie tussen de top, de elite en
het volk wreekt zich nu goed!
Ik zie die Poetin als een vertegenwoordiger van
dit geheel, aangezien hij nog enigszins kan
blijven staan in zijn positie, zij het met zeer
ernstig knarsetandend zijn gebit kapot bijten!'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)