Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Door je schoonfamilie in de val gelokt

(voor Cullen Montgomery Baker (1835 - 1869))

Je bent geboren op 22 juni 1835 in Weakley County en kort daarna woonde je in Clarksville. Je ouders waren John en Elizabeth Baker. Op je vierde verhuisde je naar Cass County, waar je vader 640 hectare land kreeg. Je was een groot alcoholist, twistziek en kleingeestig. Je zat veelal in de saloons in en rond Lafayette en Miller County. Op 11 januari 1854 trouwde je met Mary Jane Petty. Zij was de dochter van Hubbard en Nancy Petty. Na acht maanden huwelijk ging je met vrienden wat drinken. Je maakte ruzie met ene Stallcup en je sloeg deze jongen met een zweep bijna dood. Je werd beschuldigd en de getuige Wesley Bailey bezocht je thuis, waarna jij hem met een shotgun in beide benen schoot. Je liet hem aan de voorkant van je huis liggen en hij overleed enkele dagen later.

Nog voor je arrestatie vluchtte je naar je oom Thomas Young in Perry County. Op 24 mei 1857 kregen Mary en jij dochter Louisa Jane. Op 2 juni 1860 overleed Mary. Jij keerde huiswaarts naar je dochter en je schoonfamilie, nadat je een man had vermoord. Beth Warton bekritiseerde jou in het openbaar en je volgde haar naar haar huis, waar je haar wilde slaan, maar haar man David verdedigde haar. Jij stak David met een mes, wat meteen dodelijk was.

In juli 1862 hertrouwde je met Martha Foster, de dochter van William en Elizabeth Foster. Op 4 november 1861 kwam je bij de Regimental Cavalerie van de Confederate Army, wat je in 1864 verruilde voor de Independant Rangers, die op mannen jaagden, die het Zuidelijke Leger hadden verlaten. Verder waren er veel oudere mannen, vrouwen en kinderen kwetsbaar, omdat veel mannen in het leger zaten. De sterk bewapende Independant Rangers maakten daar misbruik van en ze deden aan intimidatie, geweld, verkrachting en diefstal. Je wist een andere bende, de Mountain Boomers, te verdrijven en in november 1864 wilde je een groep kolonisten uit Arkansas beroven. Omdat de kolonisten weigerden terug te keren, heb jij hun leider doodgeschoten. Jij en je bendeleden schoten nog negen andere mannen dood. Dit heet het bloedbad van Saline.

Jij verachtte het Afro-Amerikaanse Unie Leger. Eind 1864 zat je in een saloon in Spanish Bluffs. Vier Unie-soldaten vroegen om je identificatie, maar jij schoot de sergeant en drie soldaten dood. Je hield niet van zwarte mensen en je hebt er velen vermoord, ook een zwarte slavin, die je lelijk vond. Je bende heette de Jayhawkers. Op 1 maart 1866 overleed Martha en je werd een depressief en ontroostbaar wrak. Je was gek van verdriet en je sneed een houtsnijwerk, wat sprekend op Martha leek en wat je versierde met de mooiste kleren en sieraden. Je buren dachten dat Martha was verrezen. Federale troepen stalen deze kleren en sieraden, waarna jij de meesten van hen hebt gedood.

Je vocht samen met de outlaw Lee Rames en jullie verbleven nabij Bright Star. Je doodde je slachtoffers meestal met een jachtgeweer en vaak vanuit een hinderlaag of in de rug. Sommigen vonden jou een held, maar je was in feite een genadeloze killer. In New Boston doodde je sergeant Albert Titus en werd je zelf in je arm geschoten. Er stond sindsdien 1000 dollars op je hoofd. In Bright Star deed je mee met de aanval op de boer Howell Smith, die zijn slaven had vrijgelaten. Jij werd in je been geschoten. Je doodde John Salmons, die ooit je bendelid Seth Rames, de broer van Lee, had vermoord. Ook George Barron was de klos, omdat hij je bende bedreigde.

In Cass County ging je in de winkel van John Rowden shoppen zonder te betalen. Later schoot je John dood en vluchtte je naar Arkansas. Je schoot o.a. nog een Unie-sergeant dood, een kapitein Kirkham en een majoor Andrews. Lee pleegde muiterij en je bende viel uiteen. Je ging samen met het bendelid Dummy Kirby naar je schoonfamilie in Bloomburg. Daar werd je op 6 januari 1869 samen met Kirby door strychnine vergiftigd. Je schoonvader had het in een fles whisky gestopt. En daarna zijn Dummy en jij gruwelijk doodgeschoten, met name door de rancuneuze aartsvijand/onderwijzer Thomas Orr, die met je overleden vrouw Martha een affaire had gehad. En door ene Joe Davis, ingeschakeld door je schoonvader.
Je werd drieëndertig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 juli 2014


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)