Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Haar laatste adem

Kemel heeft meerdere betekenissen; in deze beschouwing is de betekenis van de titel niet af te leiden en ga ik het dus niet over kamelen hebben. Kemel is zowel synoniem voor dus kameel als blunder, bok, flater, fout, misstap en vergissing; 'k wil het in deze overpeinzing graag over hoe een mens, die zijn wij uiteindelijk met zijn allen, zich in zijn of haar soortgenoten kan vergissen, hebben.

Eerder al heb ik vrij uitgebreid over leugen en laster geschreven. In deze beschouwing dans ik met de tijd, daar deze schier onoverwinnelijk is. Er was én is altijd tijd en die zal er ook altijd zijn. Al was het maar de tijd van de laatste adem. Die van ons, de maatschappij of deze wereld.

Vóór die laatste adem zijn wij geboren, worden van kind adolescent en vervolgens volwassen, (misschien) vader/moeder om tenslotte na een (mooi) leven onze laatste jaren op leeftijd te slijten. Het getijde bepaalt de kracht en de stroming van zowel water als ons leven. Ook wij, onze levens, zijn onderhevig aan grillen van zowel leven als uiteindelijk dood. Bevliegingen en fratsen die een zodanige stempel kunnen drukken op leven en/of dood op zich. Ons leven kan, dus hoeft niet, een aaneenschakeling zijn van óf alleen maar voorspoed óf alleen maar tegenslag. In veel gevallen is de middenweg verguld.

In veel levens staat psychische verwarring in meer of mindere mate vaak ruim gedoseerd. Men weet vaak, maar meestal soms, niet het verschil tussen laakbaar en minder slecht, gematigd of goed. De hemel prijst de gelukkige.

Waarom is een vrouw schoon van buiten, terwijl haar innerlijk vaak alle zowel ge- als verboden laakt? Om vervolgens dit afkeuren in het tegenovergestelde om te zetten en dus lascief=wellustig fallussen tot haar prooi maakt om uiteindelijk mede te delen dat een ontbijt er niet in zit. 't Is niet alleen maar seks, hoewel (alles verzwelgende) liefde nooit van toepassing zal zijn. Boordevol onvolkomenheden heeft zij ook mij geboeid. Inmiddels is mijn leven (opnieuw) een stuk zinvoller met zowel méér als minder; haar liefde heeft verreweg de overhand en zowel zij als ik varen er wel bij...!

Te lang ben ik blijven steken bij hoe het had kunnen zijn als ik niet zwaar zou zijn getroffen. Ondertussen, en dit werd tijd ook, heeft dat peinzen, dat mijmeren plaats gemaakt voor nieuwe energie. Met deze kracht heb ik destijds het verleden begraven en ben ik de toekomst met open vizier tegemoet gegaan. Na tien jaar schrijven, is mijn debuutbundel 'Rollende stenen' inmiddels een feit. Daarnaast geniet ik van mijn geliefde en proef en ervaar ik, zij van mij. Haar innerlijke schoonheid is van uitmuntende kwaliteit; daar kunnen die van mij beide een puntje aan zuigen...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 12 juli 2014


Geplaatst in de categorie: tijd

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 181Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 juli 2014
Het maakt niet uit bij welke sekse je de liefde vindt, het belangrijkste is, dát je de liefde vindt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)