Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoe marshal Wyatt Earp gehakt van je maakte

(voor William Brocius (1845 - 1882))

Je bent geboren in 1845 in Crawfordsville. Je was gespierd en onstuimig. Je had zwart, krullend haar en doordringende, blauwe ogen. Je hield ervan om dronken te zijn en kogels in de lucht te schieten. Je droeg twee aparte riemen voor je pistolen, één vooruit op je rechterheup en één achteruit op je linkerheup. Op 27 oktober 1880 schoot je in Tombstone met enkele vrienden in de lucht. Marshal Fred White ontwapende jou en ontlaadde het pistool. Toch raakte hij gewond door het andere pistool, wat hij zelf veroorzaakte. Wyatt Earp arresteerde jou, maar het was een ongeluk. Marshal Earp bracht jou naar Tucson om lynching te voorkomen. Je zei tegen Earp, dat je in El Paso uit de gevangenis was ontsnapt. White overleed twee dagen later.

Na anderhalve maand in de gevangenis werd je terecht vrijgesproken. Je was een outlaw en een veedief. Je werkte een tijd als belastinginner voor sheriff Johnny Behan in Cochise County. Je liet een prediker met je pistoolschoten dansen en enkele Mexicanen liet je naakt dansen. Je ging samen met je vriend Johnny Ringo wat drinken in Maxey. De dronken cowboy Dick Lloyd reed met zijn paard jouw saloon in, wat velen ergerde en hij werd door twaalf mannen doodgeschoten, incluis jou.

Op 25 mei 1881 zat je flink te drinken in Galeyville, samen met je vriend Jim Wallace en negen andere cowboys. Jim beledigde jouw vriend en bondgenoot marshal Billy Breakenridge. Billy negeerde hem, maar jij stond erop, dat Jim zijn excuses zou aanbieden, want anders zou je hem doden. Jim excuseerde zich bij Billy, maar je wilde Jim ondanks dat nog steeds doden. Buiten voelde Jim zich bedreigd en hij schoot jou in de hals en wang. Billy arresteerde Jim, maar de rechter vond dat het zelfverdediging was. Je werd door de arts George Goodfellow behandeld, maar het herstel duurde vier maanden.

In juli 1881 probeerden je vrienden Bill Leonard en Harry Head de winkel van William en Isaac Haslett in Hachita te beroven. Bill en Harry werden beiden gedood, waarna Ringo en jij de broers Haslett hebben gedood. Begin oktober 1881 ontmoette je de outlaw Charles Ray, die zich bij Ringo en jou aansloot, net als Ike en Billy Clanton, Frank en Tom McLaury en Jack Johnson. Je wist een Mexicaanse kudde runderen te stelen, waarbij je tenminste zes cowboys doodde. Je verkocht de runderen aan Newman Haynes Clanton, die zijn buit richting Tombstone reed, maar in de Guadalupe Canyon Massacre door de Mexicaanse politie werd vermoord.

Je deed een overval in Bisbee en Benson, waarna je onvindbaar in de Chiricahua Mountains verdween. Op 17 maart 1882 was je terug in Tombstone, waar de vrouw van Pete Spence je beschuldigde van de moord op marshal Morgan Earp. De rechter Wells Spicer sprak je vrij, wegens gebrek aan bewijs. Wyatt Earp doodde de outlaw Frank Stilwell, die verdacht werd van de moord op zijn broer Morgan.

Op 24 maart 1882 was er in Iron Springs een vuurgevecht tussen jouw mannen en de mannen van Wyatt Earp, o.a. de revolverhelden John Wilson Vermillion, Jack Johnson, Sherman McMaster, een ex-outlaw, en Doc Holliday. Doc, Jack en Sherman trokken zich terug door gebrek aan dekking. Jij schoot op vijftien meter afstand met je jachtgeweer op Wyatt, maar je miste. Daarna schoot Wyatt met zijn jachtgeweer en hij raakte jou in je borst, waardoor je overleed. Je werd zevenendertig jaar. Ook Johnny Barnes werd doodgeschoten. Je bent vijf mijl ten westen van Fairbank begraven, op de boerderij van Frank Patterson, nabij de rivier Babocomari. Door je vrienden, o.a. de kroegbaas van Charleston, JB Ayers.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 juli 2014


Geplaatst in de categorie: idool

1.3 met 3 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)