Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Narcistische charmeur met wel degelijk toverkrachten

(voor Edward Alexander Crowley (1875 - 1947))

Je bent geboren op 12 oktober 1875 in Leamington Spa. Je vader Edward Crowley was ingenieur, maar leefde van zijn aandelen in de familiebrouwerij Crowley's Alton Ales. Je moeder Emily Bertha Bishop had een gespannen relatie met jou. Je ouders waren lid van de sekte Plymouth Brethren. Op je vierde overleed je zus en verhuisde je naar Redhill. Op je achtste ging je naar een christelijke kostschool in Hastings en daarna naar de Eber school in Cambridge, geleid door een sadistische dominee. Op je elfde overleed je vader door tongkanker. Doordat je aan albuminurie leed, werd je van de Eber school gehaald. Je zat op Malvern College en Tonbridge School.

Je verzette je tegen de hypocriete, christelijke leer en je ging roken, masturberen en met veel vrouwen de seks bedrijven, ook met een hoer, waardoor je gonorroe kreeg. Je hield van poëzie, scheikunde, schaken en bergbeklimmen. Je beklom vijf bergen in de Berner Alpen, veelal met je vriend Oscar Eckenstein. Je had een hele sterke wil en je kon heel wreed zijn. Je was biseksueel en je had een voorkeur voor vrouwen. Je vond dat homo- en biseksuele mensen hun sexuele geaardheid moeten uitleven. Je was tegen abortus. In december 1896 had je in Stockholm je eerste mystieke ervaring, waarschijnlijk door je eerste homo-seksuele ervaring.

In 1897 ging je naar Sint-Petersburg om Russisch te leren. Tot 1898 studeerde je Engelse literatuur aan de Cambridge University. Je was fan van de dichters Shelley en Burton. In Cambridge ging je veel naar de hoeren en kreeg je syfilis. Daarna had je een relatie met Herbert Pollitt. Op 18 november 1898 werd je lid van de Golden Dawn, geleid door Samuel Mathers. Charles Bennett kwam bij je wonen en hij leerde je veel over ceremoniële magie, het rituele gebruik van drugs en de Ars Goetia. In 1899 kocht je Boleskine House nabij Foyers. Je deed er veel experimenten met zwarte magie en je bleef poëzie publiceren. Door je vrije leefstijl had je ruzie met WB Yeats. Je collega Elaine Simpson was je minnares. In 1900 zat je in Mexico-Stad met een lokale minnares.

Je gebruikte de Enochian magie van John Dee en je werd vrijmetselaar. Je had een korte sexaffaire met de getrouwde Mary Rogers en in India deed je aan raja yoga, je studeerde in Madura en je herstelde van malaria. In Parijs trok je vooral met de kunstschilder Gerald Kelly op. Je was getrouwd met zijn alcoholistische zus Rose Edith. Tijdens jullie huwelijksreis in Egypte werd je benaderd door Aiwass, een bovennatuurlijke entiteit, die je 'Het Boek van de Wet' dicteerde, waarvan 'Doe wat je wilt!' de bekendste woorden zijn, naast 'Liefde is de wet, liefde geleid door de wil, en; iedere man en vrouw is een ster!'.

Op 28 juli 1905 werd jullie dochter Lilith geboren. In China rookte je opium. Lilith overleed in Rangoon aan tyfus. Je had affaires met de actrice Vera Stepp, de violiste Leila Waddell en de schrijfster Ada Leverson, voorheen vriendin van Oscar Wilde. In februari 1907 werd jullie dochter Lola Zaza geboren. In november 1909 zijn Rose en jij gescheiden.

In 1919 vormde je het magische centrum 'Abdij van Thelema' in Cefalù, op Sicilië. Dit ontspoorde in seksuele uitwassen bij jou en je volgelingen, o.a. de actrice Jane Wolfe, zoals onbegrensde orgiën en sodomie. In 1923 werd de abdij door Mussolini gesloten. In 1925 werd je het internationale hoofd van de Duitse, magische orde 'Ordo Templi Orientis', die aan de seksuele magie van de Indiase Tantra deden, wat ze mixten met de occulte wijsheden van rozenkruisers, vrijmetselaars en theosofen. In 1937 werd je zoon Aleister Atatürk MacAlpine geboren. In 1944 verscheen je boek 'Het Boek van Thoth', met 78 tarotkaarten, geschilderd door Frieda Harris.

Je noemde jezelf graag The Great Beast 666 en Baphomet, door de Tempeliers aanbeden. Je deed aan perversiteit, non-conformisme en provocatie, om tot je meest haalbare zelfbevrijding te komen. Je gebruikte o.a. hasj, heroïne, cocaïne en peyote. Je had een relatie met Victor Neuburg, dichter en uitgever van Dylan Thomas. Op 1 december 1947 overleed je in het Netherwood pension in Hastings. Je had chronische bronchitis, pleuritus en myocarddegeneratie. Je werd twee-en-zeventig jaar en je bent in Brighton gecremeerd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 juli 2014


Geplaatst in de categorie: idool

1.0 met 3 stemmen 125Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 juli 2014
Kijk eens aan, mister Crowley, je bent nog steeds niet populair bij de massa, die liever voor de gek wordt gehouden door doorsnee goochelaars van generlei spiritueel niveau, die hun nepgoden gevangen houden in pronkzuchtige gebouwen. Omdat ze jouw weg tot God niet aandurven, wijzen ze je gemakzuchtig af. Ze doen geen enkele persoonlijke moeite om verlicht te raken, ze zijn slechts de ja-knikkers van hun hypocriete, zielloze rituelen herhalende, geïndoctrineerde, niet doorleefde teksten herhalende, onervaren, buikspreekpopachtige, geestdodende, zielsverkrachtende, totaal negatief gehypnotiseerde kwakzalvers!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)