Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een afgepakte kindertijd in combinatie met epilepsie

(voor Skye McCole Bartusiak (1992 - 2014))

Je bent geboren op 28 september 1992 in Houston. Je bent vernoemd naar het Schotse eiland Skye. Je ouders zijn de Poolse Raymond Donald Bartusiak en Helen McCole. Je woonde tot je overlijden bij je ouders thuis.
Je ging in Houston naar de middelbare school, de St. Thomas the Apostle Episcopal School. Naast Engels sprak je ook vloeiend Spaans. In je vrije tijd deed je graag aan zingen, gymnastiek en paardrijden. Je werd geïnspireerd door je moeder. Je speelde gitaar en je was al vroeg een bekwame zangeres. Sinds je jeugd leed je aan epilepsie.

Op je zesde begon je al met je filmcarrière in de hitseries JAG als Rachel Sherkston, in Judging Amy als Marcy Noble, en in Storm of the Century als Pippa Hatcher.
In 1999 speelde je Hazel in de speelfilm 'The Cider House Rules' van Lasse Hallström, naar de roman van John Irving. In dat jaar speelde je ook Suzie Batton in de tv-film 'Witness Protection', met Tom Sizemore in de hoofdrol.
In 2000 speelde je in de tv-series 'Providence' en 'Frazier'. In de thriller 'The Prophet's Game' speelde je Adele Highsmith. Op 30 juni 2000 verscheen je in 'The Patriot', met in de hoofdrol Mel Gibson. Jij speelde zijn jongste dochter Susan Martin.
Je speelde in de tv-film 'The Darkling' en in een aflevering van 'Law & Order'.

In 2001 speelde je de jonge Marilyn Monroe in 'Blond' en je speelde Jessie Conrad in 'Don't Say a Word', naast Michael Douglas en Famke Janssen.
Je speelde in een aflevering van 'Touched by an Angel' en in 'Riding in Cars with Boys', naast Drew Barrymore.
In 2002 speelde je Rose Wilder in 'Beyond the Prairie: The True Story of Laura Ingalls Wilder'.
Je speelde Megan Matheson in acht afleveringen van de tv-serie '24', met Kiefer Sutherland in de hoofdrol.
In de christelijke drama tv-film 'Love Comes Softly' speelde je een hoofdrol als Missie Davis. Deze film is geregisseerd door Michael Landon Jr., de zoon van Michael Landon, die Charles Ingalls in 'Little House on the Prairie' speelde.

In 2004 speelde je Little Jackie in 'Against the Ropes' met Meg Ryan in de hoofdrol.
In 2005 speelde je een hoofdrol als Franny Roberts in de bovennatuurlijke horror film 'Boogeyman', naast Emily Deschanel en Lucy Lawless.
In 2006 schitterde je wederom als Sunshine in 'Kill Your Darlings' van Björne Larson, met Lolita Davidovich in de hoofdrol.
In 2007 speelde je je laatste tv-rol als Amber in de misdaadserie 'Close to Home'.
In 2009 verscheen je als Daisy Goodhart in 'Wild About Harry' en in 2011 als Rachel in de drama film 'Good Day for It', met Mika Boorem, die ook met jou in 'The Patriot' speelde.

In 2012 speelde je de hoofdrol als Lucy in de thriller 'Sick Boy' van Tim Cunningham. Deze rol was je grootste en laatste rol van betekenis. Je tegenspeler was de Canadese acteur Marc Donato, die in het echte leven je ex-geliefde was.

Op 19 juli 2014 maakte je onbedoeld of bedoeld een einde aan je leven. Je overleed in Houston, in het garage-appartement achter het huis van je ouders. Je vriendin vond je rechtop zittend in je bed en ze begon meteen met reanimatie. Volgens je moeder was je altijd gezond geweest en nam je bewust geen alcohol en drugs. Je leed wel aan epileptische aanvallen, wat mogelijk een rol in je overlijden heeft gespeeld. Je overleed in je slaap door een overdosis van het pijnstillende, opiumachtige hydrocodon (meestal Vicodin), de spierverslapper carisoprodol en het kleurloze, gasachtige koelmiddel/highmaakmiddel difluorethaan. Je raakte tevens in ademnood en je verstikte.
Je werd slechts eenentwintig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 december 2014


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)