Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Faun - Von den Elben

Faun is een Duitse pagan folk/middeleeuwse folkband uit Gräfelfing, nabij München. Ze bestaan vanaf 2002. De naam Faun komt uit de oude Grieks-Romeinse mythologie, waar de herdersgod Faunus of Pan mee wordt bedoeld. Deze naam verbindt de bandleden met de natuur.

De band gebruikt middeleeuwse en historische instrumenten met moderne invloeden om een krachtige en betoverende atmosfeer te maken. Ze zijn beïnvloed door Keltische folk en middeleeuwse muziek. Ze hanteren aanzwepende beats en ze zingen in het Duits, Grieks, Latijn en Scandinavisch.

De band is opgericht door Oliver Sa Tyr Pade, Elizabeth Pawelke, Fiona Rüggeberg en Birgit Muggenthaler. In 2004 kwam de percussionist Rüdiger Maul erbij en verliet Birgit de band en ging ze verder met Schandmaul. In 2008 werd Elizabeth Pawelke opgevolgd door Sandra Elflein, die tot april 2010 bij Faun bleef, omwille van haar zwangerschap en gezondheidsredenen. Daarna kwam de multi-instrumentalist Rairda bij de band, die in 2012 door Katja Moslehner werd opgevolgd.

De huidige leden zijn:

Oliver Pade, zang, bouzouki, nychelharpa, Keltische harp, kaakharp
Fiona Rüggeberg, zang, blokfluiten, fluitjes, doedelzakken, seljefloyte
Rüdiger Maul, teer, riq, davul, panriqello, darabukka, timbau, gaxixi ect.
Sonja Drakulich, zang, hakkebord, percussie-instrumenten
Katja Moslehner, zang, percussie-instrumenten
Niel Mitra, sequencer, sampler, synthesizer, FL Studio, Buzz, Logic Audio ect.
Stephan Groth, zang, draailier, fluiten, cister

In 2002 verscheen hun debuutalbum 'Zaubersprüche'. Het bestaat uit langzame ballads uit de tijd tussen de late middeleeuwen en de romantiek, met Midden Hoge Duitse teksten. In 2003 verscheen 'Licht', in 2005 'Renaissance', in 2007 'Totem', in 2009 'Buch der Balladen', in 2011 'Eden', in 2013 'Von den Elben' en in 2014 'Luna'.

Het nummer 'Von den Elben' op de gelijknamige CD wordt gezongen door Fiona Rüggeberg en Elisabeth Pawelke. De tekst is geïnspireerd door de Duitse minnezanger Heinrich von Morungen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 januari 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 32Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)