Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Krypteria - The Night All Angels Cry

Krypteria is een symfonische power metal/gothic band uit Aken, opgericht in 2001. De beginleden waren: de gitarist Chris Siemons, de bassist Frank Stumvoll en de drummer/zanger Michael SC Kuschnerus. In 2003 was Krypteria een musicalproject, waarbij aangesloten: de schrijver Wolfgang A. Link, de zangers Sylvia González Bolivar, Mirko Bäumer, Katharina Debus, David Michaël Johnson en Cosima Russo. En de toneelspeler Hans-Martin Stier.

Het musical-dubbelalbum 'Krypteria' verscheen, een geweldig musikaal liefdesverhaal. In de herfst van 2003 zong Sylvia het lied 'Liberatio' op de televisie. Na de tsunami in Zuidoost-Azië in 2004 werd dit lied als achtergrondmuziek ingezet voor het fondsenwervingsfilmpje. De opbrengst van de single, zo'n elf miljoen euro, ging naar de tsunami-slachtoffers. Het lied 'Liberatio' was op verzoek opnieuw ingezongen door de Zuid-Koreaanse/Duitse zangeres Jo-In Cho. In december 2004 werd Jo-In de leadzangeres van Krypteria.

Jo-In Cho is geboren op 30 december 1976 in Leverkusen. Haar Zuid-Koreaanse ouders ontmoetten elkaar op het werk voor Bayer AG in Leverkusen, een chemische en farmaceutische industrie. Ze is zangeres, pianiste en violiste. Vanaf haar zesde kreeg ze een uitgebreide, muzikale opleiding en pianolessen. Ze studeerde muziek, zang en piano aan de muziekacademie in Keulen en protestantse theologie aan de universiteit van Keulen. In 2003 deed ze mee met het tv-programma/de castingshow 'Fame Academy' en zong ze 'Ironic' van Alanis Morissette, wat een hit werd. Ze was lid van de popband Become One, gevormd door de succesvolle deelnemers van 'Fame Academy'. Ze zong o.a. samen met Phil Collins, Ronan Keating, Gareth Gates, Sarah Connor, Tiziano Ferro, Ricky Martin en Mel Gaynor, de drummer van de Simple Minds.

In 2005 verscheen het debuutalbum 'In Medias Res', met 'Victoriam Speramus', 'You and I', 'Why' en 'Save Me'. In Zuid-Korea stond dit album op de eerste plaats. In 2006 speelden ze voor het eerst live bij Wacken Open Air. In december 2006 gingen ze samen met de rockband Subway to Sally op tournee door Duitsland. In 2007 verscheen het album 'Bloodangel's Cry', met 'Somebody Save Me', een uiterst wanhopig lied over suïcidale drang en de immense behoefte naar menselijke liefde, 'The Night All Angels Cry' en 'At the Gates of Retribution'. Alle songs zijn bijzondere juwelen op zich. In 2009 verscheen het album 'My Fatal Kiss', met 'The Freak in Me', 'Ignition' en het dramatische smeeklied 'God I Need Someone'.

In 2011 verscheen het album 'All Beauty Must Die', met 'You Killed Me', 'Thanks for Nothing' en 'Higher'. Met medewerking van de bassist Tobias Exxel en de zangeres Doro Pesch. In 2012 kreeg Jo-In haar eerste kind, waardoor ze de live-shows moest uitstellen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 januari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 1.089Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
28 januari 2015
Je brengt regelmatig muziek onder de aandacht die ik niet ken, en die echt de moeite waard is om wel te kennen. Dit is er weer een. Sommige stukken in sommige liedjes herinneren me aan de sfeer van de rockopera Jesus Christ Superstar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)