Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Annwn - The Ballad Of Oriana

Annwn is een Duitse, middeleeuwse en pagan folk band uit Noord-Rijnland-Westfalen. De band is opgericht in 2006 en het was vooreerst een duo. Het bestond uit Sabine Hornung en Tobias von Schmude. De bandnaam is afgeleid van de Andere Wereld uit de Keltische mythologie, vergelijkbaar met het christelijke hiernamaals, het Nieuwe Paradijs.

Sabine Hornung wilde op de kleuterschool al zangeres worden en vanaf haar zevende speelt ze al accordeon. Ze was als kind introvert en dromerig. Op haar achtste verjaardag kreeg ze 'Lord of the Rings' van JRR Tolkien. Ze houdt ook van de romans van Jane Austen. Van 1978 tot 1989 kreeg ze accordeonles van Werner Nink. Vanaf haar dertiende bespeelt ze de Keltische harp en ging ze in München naar een popconcert van Bruce Springsteen. Haar liefde voor de Keltische harp is door de muziek van Clannad en Alan Stivell aangewakkerd. Ze is de zangeres van Annwn en ze bespeelt naast de accordeon en de Keltische harp keybords, terwijl ze ook aan programmeren doet. Ze is vaak te gevoelig en teruggetrokken en een ware optimist met als motto 'Waar een wil is, is een weg'. Ze studeerde klassieke zang bij Alexandra Giessler en ze werkte samen met Malleus en A La Viai. Muziek is voor haar het toppunt van absolute vrijheid. Ze is ook beïnvloed door de Australische rockzanger Jimmy Barnes. Ze is wanhopig over de beperkingen van de menselijke geest, over egoïsme en meedogenloosheid. Ze is sterk beïnvloed door de wetenschappers Heinz Haber en Stephen Hawking. En de zangeressen Loreena McKennith, Ofra Haza en Lisa Gerrard. Verder houdt ze van Thaise en Indiase gerechten.

De gastmuzikanten van Annwn waren Jule Bauer, die de nyckelharpa en de frame drum bespeelde, Reiner Jungmann, die de draailier bespeelde, en Sarah Freywald, die fluiten bespeelde.

De extra vaste leden zijn o.a.: Barbara Zimmermann-Kessler, cello, Eva Terbeuyken, (alt)viool, Christine Krull-Kosubek, fluiten, Thomas Wallert, drums, en Dirk Freyer, programmeren.

Barbara wil graag met de band naar Amerika. Als kind had ze vlechten, een leren broek en was ze dol op Indianen en de boeken van Karl May. Haar oom was een componist en ze hield veel van hem. Toen Barbara tien was, heeft die lievelingsoom zelfdoding gepleegd, wat haar enorm veel verdriet heeft gedaan. Zij houdt van Indiaas eten en sushi.

In 2007 verscheen het debuutalbum van Annwn, 'Orbis Alia'. In 2009 verscheen het tweede album 'Aeon', met de betoverende ballade 'The Ballad Of Oriana'. Dat is al weer zes jaar geleden, dus is het echt afwachten of er nog wel een vervolgalbum komt. Wie de moeite neemt om naar 'The Ballad Of Oriana' te luisteren, die zal daar zeker geen spijt van krijgen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=OVgVqCmzjNE

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 februari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 2 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)