Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Nader tot Mark Rutte

Je bent geboren op 14 februari 1967 in Den Haag. Je bent de jongste van zeven kinderen.
Je vader was Izaac Rutte (1909 - 1988)en hij was een koopman/importeur in Nederlands-Indië. Hij zat als krijgsgevangene in een Japans kamp, net als zijn eerste vrouw Petronella Hermanna Dilling, die daar op 20 juli 1945 overleed. Je vader hertrouwde met haar zus, Hermina Cornelia Dilling, een secretaresse en jouw moeder. Ze is op 13 november 1923 in Zutphen geboren. Tijdens je geboorte was je vader 57 jaar en je moeder 43 jaar.

Jouw opa was ouderling van de Badkapel in Scheveningen. Jouw ouders stemden op de ARP, die later is opgegaan in het CDA. Jouw gezin was Nederlands-Hervormd en nu ben jij lid van de Protestantse Kerk in Nederland. Bij jouw thuis werd het dagblad Trouw gelezen. Best een eyeopener dat jij een calvinist bent. Onder je flierefluitersgedrag schuilt dus een bitter-ernstig regime.
Na je gymnasium-diploma dacht je erover om naar het conservatorium te gaan, omdat je graag pianist wilde worden, maar je besloot om in 1985 geschiedenis aan de Universiteit van Leiden te studeren, welke studie je in 1992 voltooide.

Van 1988 tot 1991 was je voorzitter van de JOVD, waarvan je veel geleerd hebt. Na je studie ging je bij Unilever werken. Tot 1997 was je verantwoordelijk voor opleidingen en trainingen van medewerkers. In 1997 werd je personeelsmanager en in 2012 was je opgeklommen tot directeur van een werkmaatschappij van Unilever.
Van 1993 tot 1997 was je lid van het hoofdbestuur van de VVD.

In 2002 werd je staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Kabinet Balkenende 1 en 2. In 2004 werd je staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wat tot 27 juni 2006 duurde, toen je ontslag nam. De dag daarna werd je tot Kamerlid beëdigd. Weer een dag later werd je voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de VVD.
Je wist je concurrente Rita Verdonk te verslaan door haar uit de fractie te verwijderen.
Op 14 oktober 2010 werd het Kabinet-Rutte beëdigd. Op 23 april 2012 bood je ontslag van je kabinet aan, omdat Geert Wilders je kabinet net niet langer wilde gedogen.
Op 5 november 2012 begon het tweede Kabinet-Rutte, samen met de PvdA.

Je woont in een driekamer-bovenwoning in Benoordenhout, Den Haag. Je bent ongehuwd en men speculeert veel over je liefdesleven, terwijl dat natuurlijk een privé-zaak is, die niets met je politieke kwaliteiten te maken heeft.
Sinds september 2008 ben je één ochtend in de week gastleraar aan de Johan de Witt Scholengroep.

Je bent voor een zo groot mogelijke vrijheid van meningsuiting. Zo ben je tegen het verbod op godslastering en holocaustontkenning. In het laatste geval met de kanttekening 'Hoe onzinnig dat ook is!'.
Je rijdt in een tweedehands Saab en je bent bevriend met Jort Kelder, met wie je elk jaar op wintersport in Zernatt gaat. Inclusief een kaasfondue in restaurant Du Pont en lunchen bij Chez Vrony. Tevreden miljonairs onder elkaar.

Je wil alle linkse standpunten torpederen. De hardwerkende, werk verafgodende calvinist in jou vertoont slechts oppervlakkige, christelijke medemenselijkheid. Je werkobsessie gaat ten koste van ware humaniteit voor de minderbedeelden. Rijkdom leidt maar al te vaak tot gevoelloze arrogantie. Zo heb je in 2003 als staatssecretaris de gemeenten geadviseerd om Somalische inwoners te traceren en te controleren. De Haarlemse rechtbank vond dat je hiermee rassendiscriminatie stimuleerde. Maar dat soort misstappen pingelde je op je piano weg. Gewoon even een lekker melodietje van Franz Liszt en je eeuwige glimlach zit weer in de plooi.

Volgens mij ben je met de politiek getrouwd en heb je nauwelijks tijd voor een vaste relatie.
Je lievelingsstad is New York en elke keer als je daar bent, dan bezoek je het huis van je grote idool, de pianist Vladimir Horowitz.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 maart 2015


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

2.8 met 4 stemmen 5.374Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Christine Lohman
Datum:
23 januari 2021
Fijn dat je Rutte op een Rijtje hebt gezet. 14 febr. Is Valentijnsdag, zijn verjaardag. Zou hij daarom eeuwige vrijgezel zijn en altijd die smile op zijn gezicht hebben? Ach ik zou medelijden hebben met deze nakomeling, als ik niet het gevoel had dat hij onze totale economie en sociale systeem om zeep heeft geholpen. Bah, ik wil echt een ander kabinet en andere leider,....11 jaar is te lang. Niet goed voor ons land. Niet goed voor Marc.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 maart 2015
Cabaretier Ton, prachtig, je Toy Story verbeelding inzake het karikaturale speelgoedpoppeke Rutte. Maar natuurlijk, je slaat de spijker op zijn pretentieuze nepkop, die mislukte pianist Rutte dweept met Horowitz, omdat hij zelf piano-gewijs nooit in de buurt van die man kan komen en omdat zijn politieke American smile misleiding verre van de statuur van een Horowitz staat. We staan nu op zijn zwarte lijst vanwege onwelkome imagoschade. Don't worry, hij wint het nog niet van een lastige vlieg.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
22 maart 2015
Goed dat je me hiermee enkele aanknopingspunten geeft om deze plastieken clown niet compleet weg te zetten tussen de 149 karikaturen in de speelgoeddoos van Toy Story, samen met Buzz Lightyear Samsom en de anderen. Naïef en goedgelovig als ik ben, denk ik nog altijd dat iemand die van muziek houdt ook gevoel heeft... Maar dan verman ik mezelf gelukkig weer als ik besef dat er duizenden verschillende redenen zijn waarom iemand geassocieerd zou willen zijn met een muzikale poëet als Vladimir Horowitz.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)