Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gabrielle Aplin - Salvation

De Engelse zangeres Gabrielle Aplin is geboren op 10 oktober 1992 in Bath. Ze groeide op in het dorpje Sutton Benger, nabij Chippenham. Ze is de oudste van twee kinderen. Op haar elfde kreeg ze haar eerste gitaar van haar ouders.

Gabrielle werd beïnvloed door de muziek van Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Leonard Cohen en de Amerikaanse indie rockband The National.
Ze zat op de Sheldon School in Chippenham, waar ze zichzelf niet thuis voelde tussen de upper-middle class medeleerlingen.

Gabrielle studeerde muziek aan het Bath College. Via het plaatsen van video's op You Tube kreeg ze veel fans. Ze maakt sterk persoonlijke songs. In juli 2010 zong ze op het lokale radiostation BBC Wiltshire.
September 2010 verscheen haar eerste EP bij iTunes Store, met vijf akoestische liederen. Het lied 'Reverse' werd gebruikt bij de tv-show 'Made in Chelsea'.

Mei 2011 verscheen haar tweede EP 'Never Fade', met meer folkrock. Ze bespeelde alle instrumenten zelf. In april 2011 was ze in de Maida Vale Studios voor de BBC Introducing. Ze zong drie nummers van 'Never Fade' en het lied 'Fix You' van Coldplay.

Januari 2012 verscheen haar derde EP 'Home', die in de St. Mary Church in Bath is opgenomen. Het was het meest eerlijke wat ze ooit heeft geschreven en opgenomen, zei ze. Het lied 'Home' werd single van de week en het werd op BBC Radio 1 gedraaid en bij de tv-dramaserie 'Wives Prisoners'.

Gabrielle tekende een contract bij Parlophone en ze werkte met de producer Mike Spencer.
Mei 2013 verscheen haar debuutalbum 'English Rain', met de zeer gevoelige song 'Please Do not Say You Love Me', 'Panic Cord', 'Home' en 'Salvation'. 'Salvation' is zeer ingetogen met een vitaal pianospel en een prachtige tekst. In de videoclip zie je een liefdesdans en korte flitsen van Gabrielle onder de douche, waarbij je op haar rechterbinnenarm een dichtcouplet ziet getatoeëerd. In 'Salvation' redt de man de vrouw.

'English Rain' bevat ook 'The Power of Love', een cover van Frankie Goes to Hollywood. Ze kwam in contact met Holly Johnson en hij zei mooie dingen over haar versie. Bij haar eigen label Never Fade Records lanceerde ze een EP van de indie zanger Saint Raymond (Callum Burrows), getiteld 'Escapade', en een EP van de Welch zangeres Hannah Grace, getiteld 'Meant to Be Kind'. Hannah en Gabrielle zijn goede vriendinnen.

Gabrielle's tweede album 'Light Up The Dark' verschijnt 18 september 2015. De titelsingle is reeds verschenen en liegt er niet om. Het romantische lijkt te zijn ingeruild voor een volwassen rockmuziek met een eigen band. De zwart-witte videoclip is aangepast ruig en flitsend. In tegenstelling tot 'Salvation' redt hier de vrouw de man. Ze zingt namelijk 'I want to light up the dark in you!'. Een steengoed nummer, dat veel goeds belooft. Nog even geduld dus.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=wWttGChn5ZE

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 70Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 juni 2015
Dank je wel, Gabriëla, dat je dit voor me hebt uitgezocht, want dat verblijdt me zeer. Dus toch een beroemde dichtershand. Je kunt niet alles weten, maar gelukkig ben jij er nog.
Bovendien, wat een prachtig gedicht van Eliot. Doet me denken aan de vogelverschrikkers. Hoofden gevuld met stro, meer kan ik er bij mij tegenwoordig ook niet van maken. De ratio is demonisch falend. De Indiase goeroes hameren ook op de leegte van het denkvermogen. Alleen dan kan God indalen. Of zoals Osho zei: 'Wees een leeg glas thee!'
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 juni 2015
Prachtig liedje.

Haar tattoo is een citaat uit haar favoriete gedicht
'The Hollow Men' van T. S. Eliot (1888 - 1965)

We are the hollow men
We are the stuffed men
Leaning together
Headpiece filled with straw. Alas!
Our dried voices, when
We whisper together
Are quiet and meaningless
As wind in dry grass
Or rats’ feet over broken glass
In our dry cellar

hellopoetry.com/t-s-eliot/
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 juni 2015
Ik heb deze song nog eens meerdere keren beluisterd en ik ben overtuigd van het feit dat dit een ware tophit is met veel onderliggende kwaliteiten. Op haar binnenarm staat overigens geen couplet, maar iets als 'Our dried voices, when we whisper together, are quiet and mean endless'. Ik herken er niet de hand van een beroemde dichter in, dus zal ze het zelf hebben verzonnen. Desalniettemin, wat een bijzondere topzangeres en wat een gigantische belofte voor de toekomst!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)