Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Calvin Harris - Summer

Calvin Harris is geboren als Adam Richard Wiles op 17 januari 1984 in Dumfries, Schotland. Hij is singer-songwriter, DJ en producer van elektronische muziek.
Zijn vader was een biochemicus en zijn moeder was een huisvrouw. Hij heeft een oudere zus en broer. In zijn tienerjaren kreeg hij een passie voor elektronische muziek.

In 1999 maakte hij een demo-opname in zijn slaapkamer. Op zijn zeventiende ging hij in een visfabriek werken om met het verdiende geld naar Londen te gaan, waar hij leerde van de lokale muziekscene. Op zijn achttiende had hij succes met zijn songs 'Da Bongo's' en 'Brighter Days'.
In 2004 maakte hij samen met de kunstenaar Ayar Marar het lied 'Let Me Know'.

In 2006 werd hij ontdekt op de website Myspace en tekende hij contracten met Three Six Zero Group, EMI en Sony BMG. Hij ging terug naar Dumfries, omdat hij in Londen geen baan kon vinden. Hij produceerde een remix van de hit 'Rock Steady' van All Saints.

Juni 2007 verscheen zijn debuutalbum 'I Created Disco' bij Columbia Records, met 'Acceptable in the 80s', 'The Girls' en 'Merrymaking at My Place'.
Augustus 2009 verscheen het tweede album 'Ready For The Weekend', met 'I'm Not Alone', 'Flashback', 'You Used to Hold Me' en 'Dance Wiv Me'. Het album stond op nummer één in de Engelse Albums Chart en 'I'm Not Alone' stond op nummer één in de Engelse Singles Chart.

Calvin toerde door Engeland, Ierland, Frankrijk, Nederland en Amerika. In 2010 toerde hij als support act in de Loud Tour van Rihanna. Met de zangeres Kelis Mora maakte hij het lied 'Bounce' en zijn lied 'Feel So Close' kwam op nummer twaalf in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Met Ne-Yo maakte hij het lied 'Let's Go' en met Florence Welch maakte hij 'Sweet Nothing'.

Oktober 2012 verscheen zijn derde album '18 Months', met 'Bounce', samen met Kelis Mora, 'We Found Love', samen met Rihanna, 'Iron', met Nicky Romero, 'I Need Your Love', met Ellie Goulding, 'Drinking from the Bottle', met Tinie Tempah, 'Sweet Nothing', met Florence Welch, en 'Thinking About You', met Ayah Marar.

Vanaf februari 2013 is hij de vaste DJ bij de MGM Grand's Hakkasan nachtclub in Las Vegas, waar hij regelmatig optreedt. In mei 2013 won hij de Ivor Novello Award voor Songwriter van het Jaar van de British Academy.

Maart 2014 verscheen zijn zomerse hitsingle 'Summer', die in Engeland en Ierland meteen op nummer één stond. De videoclip bij 'Summer' is geregisseerd door Emil Nava en de Engelse topacteur Jason Statham speelt er in mee.
Oktober 2014 verscheen zijn vierde album 'Motion', waarbij hij samenwerkte met Ellie Goulding, Gwen Stefani, John Newman, Tinashe, Big Sean, Alesso, Hurts, Haim, All About She en de Nederlandse R3hab, Ummet Ozcan en Firebeatz.

Calvin is 1 meter 96 lang.
Hij vindt zichzelf meer een DJ dan een goed zanger, maar zijn stem is juist zo opvallend rauw, mannelijk stoer en hoogst indrukwekkend.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=ebXbLfLACGM

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 jul. 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4,5 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)