Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Deer Tick - Goodbye, Dear Friend

Deer Tick is een Amerikaanse, alternatieve rockband uit Providence, Rhode Island. Deze band is in 2004 opgericht door de singer-songwriter John Joseph McCauley, de bassist Chris Ryan en de drummer Dennis Ryan. Ze spelen een mix van rock, folk, blues en country. Ze spelen vaak covers van Nirvana, Hank Williams, Sonny West, Warren Zevon, John Prine en The Replacements.

John wandelde in de Morgan-Monroe State Forest, toen er een teek op zijn hoofdhuid viel, wat hem op het idee van de bandnaam bracht. In december 2004 heetten ze nog My Other Face en tourden ze met Jana Hunter, Chris Paddock en Diego Perez. In mei 2005 tourde John met de band Viking Moses. Hij werkte als film-cameraman en ober in een Chinees restaurant. Hij tourde met Miranda Stokes, de band Mandarin Dynasty en Nat Baldwin.

John ging terug naar Providence, met songs als 'Dirty Dish', 'The Art is not Real' en 'Ashamed' in zijn bagage. Tot midden 2007 was John het enige lid van de band, al speelde hij met de toetsenist James Falzone en de drummer Paul Marandola, die werd vervangen door Dennis Ryan en de bassist Chris Ryan kwam er na zijn universitaire muziekstudie bij.

Op 4 september 2007 verscheen het debuutalbum 'War Elephant' bij Partisan Records, met 'What Kind of Fool Am I?' en 'Jesus Christ'. In augustus 2008 kwam de leadgitarist Andrew Tobiassen bij de band. Op 23 juni 2009 verscheen het tweede album 'Born On Flag Day', met 'Easy' en 'Hell On Earth'. Op 8 juni 2010 verscheen het derde album 'The Black Dirt Sessions', met het magnifieke, hoogst geniale en supergevoelige 'Goodbye, Dear Friend', wat door merg en been gaat en mij zeer geraakt heeft. Verder o.a. met 'Sad Sun', 'Hand In My Hand', 'Bloodmoon' en een nieuwe versie van 'Jesus Christ'. 'Goodbye, My Friend' werd gebruikt in de filmserie 'Sons Of Anarchy', met aangrijpende beelden.

Andrew verliet de band en Jan O'Neil kwam erbij. In juli 2010 kwam de toetsenist Rob Crowell bij de band. Op 24 oktober 2011 verscheen het vierde album 'Divine Providence', geproduceerd door Adam Landry en Justin Collins, met een harder en rauwer geluid, vergelijkbaar met The Rolling Stones en The Kinks. De titel is vernoemd naar een zeer godslasterlijk, anti-christelijk metal-nummer, geschreven door Dennis Ryan.

Op 24 september 2013 verscheen het vijfde album 'Negativity', geproduceerd door Steve Berlin, met 'Mirror Walls', 'Mr. Sticks' en 'In Our Time', met Vanessa Carlton. Dit is het laatste album tot nu toe. John maakte de meeste songs tijdens zijn vakantie in Namibië en Johannesburg in 2012. Hij was verloofd met Nikki Kvarnes van de band Die Darlins, wat stuk liep door zijn alcohol- en drugsverslaving, o.a. crack.

Op 27 december 2013 trouwde John met Vanessa Carlton in een officiële ceremonie met Stevie Nicks. John's vader werd beschuldigd van fraude, John's oom Jerry overleed. Vanessa was zwanger van John en in november 2013 had zij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waarna haar rechter eileider werd verwijderd. Op 13 januari 2015 beviel ze van haar en John's dochter.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 2 stemmen 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)