Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Angus & Julia Stone - For You

Angus & Julia Stone is een singer-songwritersduo uit Sydney. Angus en Julia zijn broer en zus van elkaar. Hun vader John Stone was de zanger/gitarist van een coverband, bouwer en middelbare school leraar. Hun moeder Kim Stone is biologe, zangeres en middelbare school lerares.

Julia Natasha is geboren op 13 april 1984 in Sydney. Angus is geboren op 27 april 1986 in Sydney. Hun oudere zus heet Catherine. Hun ouders waren een folk duo. Ze groeiden op in een buitenwijk van Newport, bij de Northern Beaches. Ze kregen zang- en muziekles van hun ouders en ze zaten op de Barrenjoey High School.

Tijdens hun tienerjaren zijn hun ouders in vrede gescheiden. Ze waren net zoveel bij hun moeder als bij hun vader, die in dezelfde wijk woonden. In die tijd begon Angus popsongs te schrijven. Na de schooltijd werd Angus arbeider en leerde Julia verder trompet spelen. Angus bleef gitaarles nemen en hij reisde met zijn moeder en Julia door Zuid-Amerika, waar hij prachtige liederen maakte.

Terug in Australië ging Angus optreden en deed Julia de achtergrond zang. Begin 2006 besloten ze als duo samen te werken. Beiden schrijven nummers, die ze dan samen in muziek omzetten. Julia heeft een girly, breekbare, theatrale stem, die lijkt op de stem van Jolie Holland en de stem van Angus lijkt op die van Paul Simon.

Op 26 augustus 2006 verscheen hun debuut EP 'Chocolates & Cigarettes', met het loepzuivere 'All of Me', 'Mango Tree' en 'Babylon'. Met Mitchell Connelly, toen Julia's geliefde, op drums, Clay MacDonald op basgitaar en Hanna Oblikov op cello. Clay verliet daarna de band. 'Paper Aeroplane' was hun eerste single. Op 3 februari 2007 verscheen de EP 'Heart Full of Wine', met James Perryman op basgitaar en Bethany Porter op cello.

Hun debuutalbum 'A Book Like This' verscheen en in februari 2007 gingen ze op tournee door Australië. In augustus 2007 verscheen de EP 'The Beast'. Ze deden ook optredens in Engeland, Schotland en Ierland. Ze traden op met Martha Wainwright en Brett Dennen. Op 12 maart 2010 verscheen hun tweede album 'Down the Way', met 'Big Jet Plane', 'I'm Not Yours', 'Yellow Brick Road', 'Draw Your Swords' en het meesterlijke, supergevoelige 'For You', waarin Julia's stem volkomen tot haar recht komt.

In april 2009 verscheen het eerste solo-album van Angus, onder het pseudoniem Lady of the Sunshine. In september 2010 verscheen Julia's eerste solo-album 'The Memory Machine'. In juli 2011 tourden ze door Nederland, België, Frankrijk, Portugal, Zwitserland en Italië. Op 26 september 2011 verscheen de single 'Love Will Take You'. Op 25 mei 2012 verscheen Julia's tweede solo-album 'By the Horns' en in juli 2012 verscheen het tweede solo-album van Agnus, 'Broken Brights'.

Op 1 augustus 2014 verscheen het derde album van Angus en Julia 'Angus & Julia Stone', met 'A Heartbreak', 'Heart Beats Slow' en 'From The Stalls', medegeproduceerd door Rick Rubin, die zegt: 'Zij zijn echt unieke muzikanten, authentieke en pure mensen, die de dingen uit hun hart doen!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 50Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 juli 2015
In vrede scheiden, de enige manier om voor kinderen de scheiding enigszins ongeschonden door te komen.

De girly stem van Julia doet me ook wel wat aan de stem van Jennifer Ewbank denken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)