Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Don Francisco - He's Alive

Don Francisco is geboren op 28 februari 1946 in Louisville, Kentucky.
Zijn vader was Clyde Taylor Francisco, een hoogleraar Oude Testament interpretatie aan het Southern Baptist Theological Seminary in Louisville. Op zijn twaalfde was hij een fel tegenstander van alle religie.
Op zijn veertiende won hij zijn eerste gitaar tijdens een blackjack spel, terwijl hij op zondagsschool werd verwacht.

Don richtte zich rond 1965 eerst op de folkrock muziek. Op zijn 28-ste had hij een spirituele ervaring en gaf hij zijn leven aan God en veranderde zijn muzikale koers. Hij mediteerde in de lotushouding en God sprak tot hem.

Don is getrouwd met de artieste/graficus Wendy en zij wonen in Colorado.

In 1976 verscheen zijn debuutalbum 'Brother of the Son' en in 1977 verscheen 'Forgiven', met het wonderbaarlijke 'He's Alive' en 'I Don't Care Where You've Been Sleeping', twee van zijn beste nummers met helende effecten. Hij gebruikt vooral akoestische instrumenten en hij concentreert zich op de bijbelse verhalen en geïnterpreteerde lessen, met name de leer van Jezus Christus en zijn liefdevolle boodschappen, zoals onvoorwaardelijke liefde en het afwijzen van religieuze eigengerechtigheid en farizese veroordeling, zoals hij in 'Beautiful To Me' bezingt.

In 1979 verscheen 'Gotta Tell Somebody', met naast de titelsong 'Too Small a Price'. In 1980 won hij twee Dove Awards, één voor 'He's Alive', Nummer van het Jaar, en één voor Songwriter van het Jaar.
In 1981 verscheen 'The Traveler', met 'Beautiful To Me' en 'Give Your Heart A Home'.
In 1982 verscheen 'The Live Concert', in 1984 'Holiness' en in 1985 'One Heart At A Time', met 'It Ain't No Sin' en 'I Have Chosen You'.
In 1987 verscheen 'The Power', in 1988 'High Praise', in 1989 'Live in The UK', in 1991 'Vision of the Valley' en in 1992 'Come Away', met 'Does God Still Get The Blues'.

Don gelooft niet in de onfeilbaarheid van de bijbel, maar in het Evangelie van Jezus Christus. Mensen die de bijbelleer opzettelijk gebruiken om anderen te beheersen en overheersen, kunnen maar beter op Gods genade hopen. Don zegt: 'Paradoxaal genoeg hebben we van de bijbel een antichrist gemaakt, een massief stuk cement, een blokkade voor de Heilige Geest in de harten. Voordat de fundering kan worden opgebouwd, moet het puin worden opgeruimd; de leugens, misverstanden en halve waarheden en de instabiele, gevaarlijke en schadelijke structuren die zijn gebouwd op hen. De eerste stap is het blootstellen van het puin voor wat het is.'.

Vanaf 1994 beheert Don zijn eigen Heart Rock Studios.
In 1994 verscheen 'Genesis and Job', in 1999 'Grace on Grace', met 'Soul Peace' en 'Call Nobody Here Your Teacher', en in 2001 'Only Love is Spoken Here', met naast de titelsong 'The Lord's Prayer' en 'Do Not Be Afraid'. In 2003 verscheen 'The Promises', in 2005 'That I May Know You', in 2007 'The Sower', in 2009 'Let It Ride', in 2012 'Christmas Carols On Guitar' en tenslotte in 2014 'Forever My Friend', met naast de titelsong 'Come to Me' en 'You Are in Me'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)