Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Imagine Dragons - Shots

Imagine Dragons is een Amerikaanse rockband uit Las Vegas, Nevada. De zanger is Dan Reynolds, geboren op 14 juli 1987 in Las Vegas. Zijn ouders zijn Christine Callister en de advocaat/schrijver Ronald Reynolds. Dan is lid van de Mormoonse kerk en hij was twee jaar missionaris in Nebraska. Hij studeerde aan de Brigham Young University in Provo, Utah, eigendom van de Mormonen. Daar ontdekte hij dat hij niets anders kon dan muziek maken. Op de universiteit ontmoette hij de gitarist Daniel Wayne Sermon (1984, American Fork), ook een Mormoon, en de drummer Andrew Tolman. Daniel was afgestudeerd aan het Berklee College of Music. Andrew haalde zijn vrouw Bretagne erbij als achtergrondzangeres. Vervolgens kwam de bassist Ben McKee (1985, Forestville) erbij en ging Imagine Dragons in 2008 van start.

Op 1 september 2009 verscheen hun EP 'Imagine Dragons', met 'I Need a Minute' en 'Drive'. Op 1 juni 2010 verscheen de EP 'Hell and Silence', met 'Hear Me', 'Selene' en 'Emma'. De derde EP was 'It's Time'. Hun eerste, grote doorbraak was tijdens een optreden bij het Las Vegas Festival 2009, waarbij ze voor 26000 mensen speelden. In 2011 trouwde Dan met Aja Volkomen, de zangeres van de indie rockband Nico Vega. Aja is ook Mormoonse, ze drinkt geen alcohol en ze is vegetariër. Hun dochter heet Arrow Eve Reynolds. Dan heeft een heerlijke, meeslepende, hoge stem.

Ze ontvingen lokale onderscheidingen en in november 2011 tekenden ze een contract bij Interscope Records. Alexander Grant werd hun producer en Andrew werd vervangen door Daniel Platzman (1986, Atlanta), ook afgestudeerd aan de Berklee School of Music. Daniel heeft chronische slapeloosheid en hij slaapt een paar uur per dag. Hij neemt vaak ver in de nacht zijn nummers op.

Op 14 februari 2012 verscheen de EP 'Continued Silence', met 'Radioactive', 'Demons', 'On Top of the World' en 'It's Time'. Eind 2012 verscheen de EP 'Hear Me', met twee nieuwe songs; 'Amsterdam' en 'The River'.

Op 4 september 2012 verscheen het debuutalbum 'Night Visions' bij Interscope Records. Met 'Radioactive', 'Demons', 'Amsterdam', 'Bleeding Out' en 'Nothing More to Say'. Ze wonnen de Billboard Music Award voor Top Rock Album. Vooral het nummer 'Radioactive' scoorde overal hoge ogen. Ze speelden het o.a. in The Late Show met David Letterman, de Late Night met Jimmy Fallon en Jimmy Kimmel Live!. Er volgde een Night Visions Tour door Europa en Noord-Amerika en op 20 april 2013 verscheen het live-album 'Live at Independant Records', met lange, akoestische versies van 'It's Time', 'Radioactive' en 'Hear Me'.

Op 17 februari 2015 verscheen hun tweede studio-album 'Smoke + Mirrors', met 'Shots', 'Gold', 'I'm So Sorry', 'I Bet My Life', 'Dream', 'Trouble' en 'The Autumn'. Persoonlijk vind ik 'Shots' hun beste nummer, het grijpt je bij de keel, het zet je in vuur en vlam en je emoties komen los als (bij) een krachtige, ontzagwekkende fontein. Op 18 februari 2015 zongen ze 'Shots' in de show van Jimmy Fallon. De video is geregisseerd door Robert Hales en geïnspireerd door het oeuvre van de autodidactische, surrealistische kunstschilder Tim Cantor (1969, Marin County). Tim's opa is de Engelse kunstenaar Lloyd Dundas Whiffen, dus het is ook een genenkwestie. Tim's werk wordt o.a. verzameld door Robert De Niro, Robert Redford, Guillermo del Toro en Margaret Quigley.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)