Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kat Frankie - People

Kat Frankie is geboren op 8 juli 1978 in Sydney, waar ze in de buitenwijken is opgegroeid. Op haar zesde begon ze liedjes te schrijven. Ze is beïnvloed door de folk-platen van haar moeder, zoals Simon & Garfunkel, Bread, met de zanger James Griffin, en Carly Simon. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en ze zong in schoolkoren.

Ze studeerde Schone Kunsten aan de Universiteit van New South Wales in Sydney. Ze werd geïnspireerd door de zangeressen PJ Harvey en Fiona Apple. Kat's eerste optreden was in juni 2002 in het Harp Hotel in Sydney. Na een jaar als soliste werd ze begeleid door de basgitarist Tim Chamberlain en de drummer Tim Marceau.

In december 2003 verscheen haar EP 'Outside.Now.', met 'You Drive like a Maniac', 'Not Myself', 'Evermore', 'Lucretia Avenue' en 'Nobody Else'. Na een studie in ontwerpen, werkte ze in een architectenbureau op de afdeling interieur. In december 2004 ging ze vanuit haar zoektocht naar creatieve impulsen naar Berlijn, waar ze vele mogelijkheden had om te presteren. Door de lage huurprijs van haar woning, kon ze zich volop aan de muziek wijden.

Voor haar eerste single 'The Wrong Side Of Midnight' won ze in 2005 een Jaxter Award voor jonge, Australische songwriter. In Berlijn vond ze een muzikale gemeenschap, wat ze niet in Sydney had gevonden, en ze werd een constante factor in de levendige singer-songwriter's undergroundscene. In 2006 speelde ze mee in de film 'Berlin Song' van de regisseur Uli M Schueppel (de M staat voor Misery), die haar en zes andere muzikanten had gevraagd om een lied over Berlijn te schrijven. In februari 2007 was de filmpremière op het Berlin International Film Festival.

Op 3 september 2007 verscheen Kat's debuutalbum 'Pocketknife' bij Vitamin Records in Australië. Met 'Boy Wolf', 'Fake', 'Blameless', 'Going Away' en 'Come Quickly'. In Duitsland verscheen het bij Four Music. Haar landgenoot Simon Ayton was de producer en de drummer. De Duitse versie van 'Berlin Song' verscheen op 4 september 2008 in enkele art-house bioscopen. Op 3 september 2010 verscheen haar tweede album 'The Dance Of A Stranger Heart' bij haar eigen, onafhankelijke platenlabel Zellephan in Berlijn. Met 'The Saint', 'Love Me', 'Death Of Me', 'Happy', 'Born Clever', 'The Wild One' en 'People'.

Op 14 oktober 2011 verscheen de single 'Frauen verlassen'. Kat experimenteerde met a capella zingen en op 28 september 2012 verscheen haar derde album 'Please Don't Give Me What I Want', met 'Oh Darling', 'Casual Advice', 'Requiem for a Queen', 'Der Ertrag' en 'Ophelia'. Een donkere melancholie speelt altijd op de achtergrond van haar muziek mee, wat het een extra lading geeft.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 31Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)