Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geen Wicca-lid, maar wel een commerciële winkelketen

(voor Laurie Cabot)

Je bent geboren op 6 maart 1933 in Wewoka, Oklahoma, als Mercedes Elizabeth Kearsey. Je groeide op in Californië en als tiener verhuisde je naar New England. Als kind ontwikkelde je belangstelling voor het occulte, met name in de Boston Public Library. In de jaren vijftig was je danseres in de nachtclub 'The Latin Quarter' in Boston van Lou Walters, de vader van de tv-journaliste/schrijfster Barbara Walters (1929, Boston). Je weigerde het Las Vegas Quartier Latin van Lou te openen.

Je bent twee keer getrouwd en gescheiden. In 1963 werd je dochter Jody geboren en in 1965 je dochter Penny. Je maakte heksen van je dochters, die zich in zwarte kleren hulden en zwarte oog-make-up gebruikten. Zwart is een hoogst beschermende kleur. Je voelde jezelf een ware heks, maar niet een aanhanger van de moderne Wicca-religie. Je beoefende de hekserij al lang voordat de Wicca een volksbeweging werd, met veelal Engelse excentriekelingen met teveel geld en kapsones. Jij richt jezelf vooral op de kunst en de wetenschap van de hekserij.

Je lezingen gaan vooral over de wetenswaardigheden aangaande energie(overdracht) en niet over de zinloosheid van religieuze bijzonderheden. Je bepleit vooral de traditionele hekserijkrachten. In 1970 was je meerdere keren in de komische fantasy-serie, de tv-sitcom 'Bewitched' te gast. 'Bewitched' is bedacht door Sol Saks, die honderd jaar werd. In 1971 opende je eerste Witch Schop 'The Cat, the Crow and the Crown' in Salem, die een toeristische trekpleister is geworden. Je werd een alom geëerde hogepriesteres, één van de meest hoogstgewaardeerde heksen in de wereld.

Je was één van de eerste mensen, die hekserij in Amerika populariseerde. Je beweert familie te zijn van de Cabot familie van Boston, afstammend van de brahmaan John Cabot (1680, Jersey), die in 1700 naar Salem emigreerde, handelaar in opium, rum en slaven. Zijn vrouw heette Elizabeth Higginson. Overigens is die John Cabot niet echt iemand om trots op te zijn. Je schitterde in de wetenschappelijke documentaire serie 'In Search of...', georganiseerd door de veelzijdige Leonard Nimoy Simon, die op 27 februari 2015 overleed. Hij werd 83 jaar. Aflevering 13 'Salem Heksen' werd op 13 december 1980 uitgezonden.

In je winkel verkocht je geneeskrachtige kruiden, heilzame sieraden, Tarot kaarten en andere hekserijspullen. Je verhuisde je shop en je noemde die shop 'Crow Harbour Corner'. In februari 2012 sloot je jouw winkel in Salem, die inmiddels 'The Official Witch Shop' heette. Je online-winkel wordt veel bezocht en is een inspiratiebron voor wereldwijde heksen. Je was te gast in The Oprah Winfreh Show en in The Phil Danahue Show. In maart 2008 vierde je jouw 75-ste verjaardag met honderden heksen, o.a. de zanger van Godsmack Sully Erna. Je bedreigde de makelaar Janet Andrews met je pistool en je intimideerde een politie-agent met een aanstaande, magische vervloeking. Al ben je dan 82, helemaal smetteloos ben je absoluut niet.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 3 stemmen 68Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 augustus 2015
Ja, over de meest high profile heks in de wereld kun je wat controversiële berichten verwachten in de media. Laurie ontkent overigens beide incidenten, van de bedreiging en de vervloeking. Is het waar of niet waar, ik zou het echt niet weten. De klacht van de makelaar is blijkbaar geseponeerd, ze is er dus niet voor vervolgd. En tegen die politieman zou ze alleen gezegd hebben dat als hij slechte dingen zou doen, die bij hem terug zouden komen. De wet van drie dus! Dat heeft die man mogelijk als een vervloeking opgevat, maar het is dus gewoon wat iedere heks weet: alles wat je doet, goed of kwaad, komt bij je terug. Maar Laurie heeft in Amerika een beetje de status van een Hollywood ster. Daar zitten dus voordelen en nadelen aan, en een hoop geroddel zal ongetwijfeld tot de nadelen horen. Ik ken alleen haar boeken, en die lees ik zoals ik alle spirituele boeken lees: ik neem mee wat ik herken als iets dat bij mij hoort, en de rest laat ik voor wat het is. In haar boeken komt ze integer over, maar of ze dat ook in haar leven is, dat weet ik niet, want ik ken haar niet persoonlijk. Ze is naast heks ook een slimme zakenvrouw, en haar online shop is hartstikke commercieel. Maar ik heb daar op zich geen moeite mee. Geld is niet altijd lelijk, het kan heel mooi zijn, het ligt er maar aan wat je ermee doet. De verdienste van Laurie is dat ze door haar keuze om high profile te gaan, een lans heeft gebroken voor het recht om heks te mogen zijn, en daar voor uit te mogen komen. Er zijn enorm veel heksen wereldwijd die niet uit de kast durven komen. De brandstapels smeulen in dat opzicht, na vele eeuwen, nog steeds na.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)