Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Oost-Europese agressie

In de NRC van zaterdag 19 september 2015 staat een hoogst interessante nieuwsanalyse van Roeland Termote, getiteld 'Wij hebben die mensen niet nodig'.
Je voelt het al, het gaat over de enorme migrantencrisis, die momenteel gaande is in ons superrijke continent. De Hongaren 'trakteren' de vermoeide vluchtelingen op pepperspray en waterkanonnen. De omliggende landen sturen ze allemaal systematisch naar elkaar door, een soort stoelendans met macabere trekken.

Criticasters zeggen dat het allemaal jongemannen zijn en helemaal niet zo zielig, want ze lopen heel wat kilometers af, bovendien zoeken ze naar geluk en dat schijnt opeens not-done te zijn, wat ik ook niet echt begrijp. De grootste bangeriken zeggen, dat er her en der IS-terroristen tussen zitten en dat we niet weten wat we in huis halen.
Natuurlijk kan er zo'n gifslang op sluwe wijze meeglippen, maar die kans is vrijwel nihil. De angstmakers overdrijven in overtreffende trap. De Oost-Europese afschrikpoppen schermen met de loze term 'gelukzoekers'. Dat doen ze omdat ze zelf vaak werkeloos zijn en lijden aan xenofobie. Het is simpelweg gezegd pure broodnijd. Uit valse onvrede gunt men de noodlijdende medemens zelfs geen basisopvang.

De mensen, die tegen de opname van vluchtelingen zijn, worden geleid door eigenbelang en de perverse visie, dat Europa een christelijk, autochtoon bastion is, schrijft Termote klip en klaar. Hongarije, Polen en Slowakije zijn hoofdzakelijk rooms-katholiek en ze zitten dan ook niet op een overstroming van moslims te wachten, zeggen ze zonder blikken en blozen. Volgens mij is een religiekeuze maar een houvastlabeltje en niet van wezenlijk belang inzake kosmopolitische humaniteit. Bijna 80% van de Hongaren is anti-Arabieren, maar de vluchtelingen zelf willen daar dan ook niet blijven, ook gezien het karige uitzicht op werk.

De islamfobie is ook niet uit de lucht komen vallen, want wereldwijd richt de islam de meeste schade aan via oorlogsgeweld en terrorisme. De meeste mensen snappen dat dat geen echte vredesreligie kan zijn en geef ze eens ongelijk. Die IS-ers zijn natuurlijk geen ingewijde Soefie's of lezers van Rumi.
Die vluchtelingen worden gelijk gesteld aan de positie van Roma-zigeuners, die ook door de meeste Europeanen met de nek worden aangekeken en als laaghartige criminelen worden beschouwd. De negatieve beeldvorming bepaalt vaak de visie van de domme massa.

Oost-Europese, extreemrechtse mensen melden via de sociale media, dat Nederland verislamiseerd is, gebaseerd op West-Europese, extreemrechtse bronnen. Termote schrijft: 'Wantrouwen en eigenbelang winnen het van het collectieve belang.'
Veel Europese burgers denken dat zij er slecht aan toe zijn, maar ze weten niet half wat al die oorlogsvluchtelingen hebben meegemaakt aan diepe ellende. Ik ben reuzeblij met de mensen, die zich nu wel van harte inzetten voor de ontheemde medemensen, die bij ons aankloppen voor humanitaire hulp. We zijn verdomme niets meer dan die mensen, zij zijn onze hoogst gelijke medemensen en zij hebben recht op geluk en voorspoed, net als wij. En zeker wel iets meer, omdat zij zwaarder geleden hebben en een afschuwelijke vluchtroute hebben afgelegd, vol afzien en bizarre vernederingen en teleurstellingen in de mensheid.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 september 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 4 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)