Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Joan Osborne - One of Us

Joan Elizabeth Osborne is geboren op 8 juli 1962 in Anchorage, Kentucky, een voorstad van Louisville. In de late jaren tachtig verhuisde ze naar New York City, waar ze haar eigen platenlabel vormde, Womanly Hips, voor een paar opnamen. Daarna tekende ze een contract bij Mercury Records en in 1991 verscheen haar debuutalbum 'Soul Show: Live at Delta 88', in mei 1991 opgenomen tijdens een optreden in de nachtclub Delta 88 in New York City. Met de cover 'Son of a Preacher Man' van Dusty Springfield en de cover 'Lady Madonna' van The Beatles, 'Wild World' en 'Four Camels'.

Op 21 maart 1995 verscheen 'Relish', met haar grootste hit 'One of Us', 'St. Theresa', 'Dracula Moon', 'Spider Web' en 'Crazy Baby'. 'One of Us' was het themanummer bij het televisiedrama 'Joan of Arcadia', met Amber Tamblyn in de hoofdrol. Het album bestaat uit country, blues en folk muziek. Op 12 september 2000 verscheen 'Righteous Love', met 'Running Out of Time' en 'If I Was Your Man'. In 2001 trad ze op in het muziekprogramma Austin City Limits en ze is blij dat ze minder in de schijnwerpers staat.

In 2002 verscheen ze in de documentaire 'Standing in the Shadown of Motown', waarbij ze tourde met The Funk Brothers. In de zomer van 2003 begeleidde zij met haar band de country-band Dixie Chicks met de zangeres Natalie Maines. Ze werd de zangeres van de rockband The Dead en op 17 september 2002 verscheen 'How Sweet It Is', met allemaal covers, o.a. 'The Weight' van Robbie Robertson. In december 2004 werd haar dochter geboren. In 2005 en 2006 zong ze vaak samen met de rockband Phil Lesh and Friends. Op hun album 'Live at the Warfield' is haar stem prominent aanwezig.

In 2006 verscheen 'Pretty Little Stranger', met 'Brokedown Palace', 'Who Devided', 'Shake That Devil' en 'After Jane', wat gaat over een relatie van Joan met een andere vrouw. Joan is biseksueel. In februari 2007 verscheen ze op de Grand Ole Opry in Nashville en in mei 2007 verscheen 'Breakfast in Bed', met vooral soulcovers, zoals 'Ain't No Sunshine' van Bill Withers en 'What Becomes of the Brokenhearted' van Jimmy Ruffin. Maar ook met de eigen songs 'Baby Is a Butterfly', 'Cream Dream', 'Heart of Stone' en 'Only with You'. Ze zong op de soloplaat 'Both Sides of If' van de rockgitarist Vivian Campbell. Ze zong ook enkele songs op het album 'Chocolate Supa Highway' van Michael Franti & Spearhead. Ze coverde 'Do I Ever Cross Your Mind' van Dolly Parton en 'Die Memories of You' van Alan O'Bryant.

Op 9 september 2008 verscheen 'Little Wild One', met 'Cathedrals', 'For the One I Love', 'Can not Say No' en 'As The End Has Come'. In 2009 was ze gastzangeres op het album 'Sgt. Peper Live' van Cheap Trick, bekend van 'I Want You to Want Me'. In 2010 ontving ze de Woman of Achievement Award van Women's Project Theater. In 2011 trad ze samen met The Waybacks op, tijdens het MerleFest in Wilkesboro, New Carolina. Ze trad ook op met The Allman Brothers Band.

Op 27 maart 2012 verscheen 'Bring It On Home', met naast de titelsong 'I Do not Need No Doctor', 'Broken Wings', 'Champagne and Wine' en 'Rhymes'. Op 8 april 2014 verscheen haar tot nu toe laatste album 'Love and Hate', met 'Where We Start', 'Not Too Well Acquainted' en 'Kitten's Got Claws'. Ze is lid van Trigger Hippy, die op 30 september 2014 met een debuutalbum kwam.

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 344Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)