Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Fergie en Slash - Beautiful Dangerous

Stacey Ann Ferguson (Fergie) is geboren op 27 maart 1975 in Hacienda Height, Californië. Haar moeder Theresa Gore is een vrome, roomse lerares en haar vader Jon Patrick Ferguson is een vrome, roomse leraar. Ze is van Ierse, Schotse, Engelse, Mexicaanse en Native American afkomst. Ze zat op de Mesa Robles Middle School en de Glen A. Wilson High School. Ze studeerde dans, ze deed voice-over werk voor tekenfilms en ze deed mee aan de tv-show 'Kids Incorporated'. In 1991 werd ze lid van de band Wild Orchid, samen met Renee Sandstrom, Stefanie Ridel en Heather Holyoak, die al snel weer vertrok om haar studie te vervolgen.

Op 23 maart 1997 verscheen hun debuutalbum 'Wild Orchid', met 'At Night I Pray', 'Supernatural' en 'Talk to Me'. In 1998 verscheen 'Oxygen', in 2001 'Fire' en in 2003 'Hypnotic'. In september 2001 verliet Fergie de band, na 'Fire', vanwege de drugsproblemen van de bandleden. Ze werd lid van de hiphop groep The Black Eyes Peas en ze was de zangeres op hun derde album 'Elephunk', met 'Shut Up' en 'Where is the Love?', een duet met Justin Timberlake. In 2004 verscheen 'Monkey Business', met 'Do not Lie', 'My Humps' en 'Union', met Sting. In 2006 verscheen Fergie's solo-debuutalbum 'The Dutchess', met 'Fergalicious', 'Londen Bridge' en 'Finally', met John Legend.

Op 10 januari 2009 trouwde Fergie met de acteur Josh Duhamel in de roomse Church Estate Vineyards in Malibu. In 2009 verscheen 'The E.N.D.' van The Black Eyes Peas'. In mei 2009 schreef The Sun, dat zij biseksueel is. Dit bevestigde zij later in het LGBT-tijdschrift 'The Advocate'. In 2010 verscheen 'The Beginning'. Bij Wild Orchid raakte ze verslaafd aan crystal methamphetamine. Ze gebruikt hypnotherapie om haar verslaving te overwinnen en om te ontspannen. Ze zei: 'Het was het moeilijkste vriendje, dat ik ooit heb gehad, om mee te breken!'. Fergie en Josh zijn praktiserend rooms-katholiek. Op 29 augustus 2013 werd hun zoon Axl Jack Duhamel geboren.

Saul Hudson (Slash) is geboren op 23 juli 1965 in Hampstead en hij groeide op in Stoke-on-Trent. Zijn moeder Ola Oliver werkte als kostuummaakster voor David Bowie en zijn vader Anthony Hudson was ontwerper van albums voor Neil Young en Joni Mitchell. Op zijn elfde zijn zijn ouders gescheiden en woonde hij vooral bij zijn moeder. Een muziekleraar met een Les Paul, die Cream en Led Zeppelin gitaarlicks speelde, stimuleerde hem om gitaar te gaan spelen. Hij ging naar de Fairfax Music School, waar hij van Robert Wolin gitaarles kreeg. In 1983 vormde hij met zijn jeugdvriend Steven Adler de band Road Crew. Via een advertentie kwam de bassist Duff McKagan erbij. Na Road Crew speelde hij bij Black Sheep, die o.a. de openingsact bij de christelijke metalband Stryper was. Na die show ontmoette hij Axl Rose en werden ze al snel vrienden. Van 1985 tot 1996 was hij de gitarist bij Guns N' Roses. Bij zijn vertrek zei hij tegen Axl 'I'm done!'.

Op 2 april 2010 verscheen het solo-debuutalbum 'Slash', met 'Beautiful Dangerous', 'Promise', 'By the Sword', 'Gotten' en 'Nothing to Say'. Slash dronk graag veel Jack Daniels Whiskey en hij stond soms dronken op het podium. Hij was getrouwd met de actrice Renée Suran en Perla Ferrar, met wie hij twee zonen kreeg, in 2002 London Emilio en in 2004 Cash Anthony. Nu woont hij samen met Meegan Hodges. In 2001 kreeg hij een vorm van congestief hartfalen als gevolg van zijn jarenlange alcohol- en drugsgebruik. Hij overleefde het en hij kreeg een defibrillator geïmplanteerd. Sinds 2005 is hij clean en na het overlijden van zijn moeder door longkanker is hij ook gestopt met roken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 99Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 oktober 2015
Die keus voor de video snap ik wel. Leuke stoeipoes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)