Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Damien Rice & Lisa Hannigan - I Remember (live, 9.48 min.)

Damien Rice is geboren op 7 december 1973 in Celbridge, Ierland. Zijn ouders zijn George en Maureen Rice. In 1991 vormde hij de rockband Juniper, samen met de drummer Paul Noonan en de gitaristen Dominic Philips en Brian Crosby. Ze waren allemaal studenten aan het Salesiaanse College Celbridge, beheerd door de priesters van de congregatie van de Heilige Franciscus van Sales. De zangeres Lisa Thompson zat vanaf het begin twee jaar bij de band. Later kwam David Geraghty nog bij de band.

In 1994 verscheen de EP 'The J-Plane' en ze speelden in lokale bars zoals The Kildrought Lounge in Celbridge. In 1996 verscheen de EP 'Manna' en ze tekenden een zes-albums deal bij PolyGram. De opnamen waren in de Windmill Lane Studios, ook wel de U2-studio genoemd. In 1998 verschenen de singles 'Weatherman' en 'World Is Dead', met op de B-zijden 'Little Sister', 'Rage', 'U' en 'Orchard'. Bij PolyGram is nooit een album van Juniper verschenen. De platenbazen wilden dat Damien de band verliet en ze wilden zijn lied 'Eskimo' niet uitgeven. Dus verliet Damien de band en verhuisde hij naar Toscane om te werken aan solonummers.

De andere leden van Juniper vormden de band Bell X1, ook met de multi-instrumentalist David Geraghty. Op 13 oktober 2000 verscheen hun debuutalbum 'Neither Am I', met 'Man on Mir', 'Volcano' (door Damien geschreven), 'Godsong' en 'Beautiful Madness'. Paul Noonan is de zingende frontman van Bell X1. In 2003 verscheen 'Music in Mouth', in 2005 'Flock', in 2007 'Tour De Flock' etcetera.

Op 1 februari 2002 verscheen Damien's debuutalbum 'O', opgedragen aan zijn vriend, de Ierse singer/songwriter Mic Christopher, die op 29 november 2001 door hoofdletsel overleed. Dat gebeurde in Groningen, na een concert met The Waterboys. Hij wilde wat biertjes bestellen en hij kwam zeer ongelukkig ten val. Hij werd 32 jaar. 'O' bevat o.a. 'Delicate', het uiterst sensitieve 'The Blower's Daughter', 'Amie', het weergaloze 'I Remember' en jawel, 'Eskimo'.

In 2006 verscheen '9', met '9 Crimes', 'Elephant', 'Dogs', 'Accidental Babies' en 'Sleep Don't Weep'. In 2014 verscheen 'My Favourite Faded Fantasy', met 'It Costs a Lot to Know a Man', 'Colour Me In' en 'Trusty and True'.

Lisa Margaret Hannigan is geboren op 12 februari 1981 in Dublin en ze groeide op in Kilcloon. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan het Trinity College in Dublin. Begin 2001 ontmoette ze Damien tijdens een concert. Ze zong mee op zijn albums 'O' en '9' en ze ging mee op tournee. In 2007 begon ze een solo-carrière en ze trad op met haar band The Daisy Okell Quartet. Op 12 september 2008 verscheen haar debuutalbum 'Sea Sew', met 'Lille', 'Ocean and a Rock', 'I Don't Know', 'Keep It All', 'Pistache' en 'Teeth'. Enkele critici noemden 'Sea Sew' één van de beste albums van het jaar en het kreeg lovende recensies in de Los Angeles Times en The New York Times.

In december 2003 had Lisa haar live-solodebuut in Engeland, in de St Johns Church in Londen. In 2009 ging ze op tournee met David Gray en had ze solo-shows in New York, Los Angeles en Londen. En ze tourde door Ierland. Op 20 september 2011 verscheen haar tweede album 'Passenger', met 'Home', 'A Sail', 'O Sleep' (met Ray LaMontagne), 'Paper House', 'Nowhere to Go' en 'Flower'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)