Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Anna Kendrick - Cup Song

Anna Kendrick is geboren op 9 augustus 1985 in Portland, Maine. Haar moeder is de accountant Janice Cooke en haar vader is de geschiedenisleraar William Kendrick, die ook in de financiële wereld werkt. Ze is van Ierse, Schotse en Engelse afkomst. Haar grootouders van haar moeder's kant waren Ronald Cooke en Ruth Small. Haar oudere broer is de filmacteur Michael Cooke Kendrick (1983, Portland), die o.a. in 'Looking for an Echo' speelde.

Anna studeerde aan de Deering High School in Portland, opgericht in 1874. De schrijfsters Heidi Julavits en Annie Proulx zaten ook op deze school. Op haar tiende begon ze haar acteercarrière als Dinah in de Broadway musical 'High Society', geschreven door Arthur Kopit, met muziek en teksten van Cole Porter. Op haar twaalfde won ze de Theatre World Award. In de musical 'A Litle Night Music' speelde ze Fredrika Armfeldt.

In 2003 debuteerde ze als filmactrice in de muzikale film 'Camp' van Todd Graff. Ze speelde Fritzi Wagner en ze was genomineerd voor de Independent Spirit Awards. In 2007 verscheen ze als Ginny Ryerson in de comedy-drama film 'Rocket Science'. Ze werd weer genomineerd voor de Independent Spirit Awards. In 2008 speelde ze Jessica Stanley in de romantische vampierfilm 'Twilight'. In 2009 had ze als Meg Brickman een hoofdrol in de komedie 'The Marc Pease Experience'. Ze verscheen ook in 'The Twilight Saga: New Moon' en de comedy-drama 'Up in the Air' van Jason Reitman, gebaseerd op een roman van Walter Kirn, met in de hoofdrol George Clooney. Voor haar rol in 'Up in the Air' won ze de MTV Movie Award for Best Breakthrough Performance en de National Board of Review noemde haar Beste Vrouwelijke Bijrol.

Anna verscheen in de komedie 'Scott Pilgrim vs. the World', de comedy-drama '50/50', de horror-komedie 'ParaNorman', het misdaad-drama 'End of Watch', de muzikale komedie 'Pitch Perfect', waarin ze de hoofdrol speelde, de politieke actiethriller 'The Company You Keep', met Robert Redford in de hoofdrol, en in 'Drinking Buddies' van Joe Swanberg. In 2013 speelde ze de hoofdrol in de fantasy-komedie 'Rapture Palooza', naast Craig Robinson.

In 2013 had ze een grote wereldhit met 'Cups (When I'm Gone)' uit de film 'Pitch Perfect'. Het lied is oorspronkelijk van The Carter Family en stamt uit 1931. Deze groep bestond uit Alvin Pleasant Delaney Carter, zijn vrouw Sara Dougherty Carter en zijn schoonzus Maybelle Addington Carter. Bob Dylan's topsong 'The Times They Are a-Changin'' is afgeleid van 'Wayworn Traveler' van The Carter Family, die verre familie van de ex-president Jimmy Carter zijn. A.P.D. Carter schreef 'Cups'. Anna leerde de cupsongbewegingen op de website Reddit. Eind maart 2013 werd de weergaloze muziekvideo erbij gemaakt. Het is prachtig hoe ze na een lieve glimlach naar de chef-kok via de achterdeur wegglipt. 'Two bottles of whiskey for the way and I sure would like some sweet company!', zingt ze op voortreffelijke wijze. Haar acteerprestaties in de muziekvideo zijn natuurlijk, gezien haar uitstekende staat van acteerdienst, kwalitatief hoogst indrukwekkend. In 2009 kreeg ze een liefdesrelatie met de regisseur Edgar Howard Wright (1974, Poole, Engeland), maar begin 2013 zijn ze uit elkaar gegaan. Anna woont in Los Angeles.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 90Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 oktober 2015
Geweldige video! Daar krijgt een mens energie van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)