Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Birdy - Wings

Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde is geboren op 15 mei 1996 in de havenstad Lymington, Hampshire. Haar moeder, de Honourable Sophie Patricia Roper-Curzon is een concertpianiste en haar vader is Rupert Oliver Benjamin van den Bogaerde. Ze is van Nederlandse, Belgische, Schotse en Engelse afkomst. Haar ouders trouwden in 1995. In 1997 werd haar broer Jake geboren en in 1999 haar zus Caitlin. Op haar zevende leerde ze piano spelen en op haar achtste begon ze eigen muziek te maken. Jasmine studeerde aan het Brockenhurst College in het dorp Brockenhurst in New Forest. Ze ging met de trein op en neer van Lymington Town station naar Brockenhurst station.

Haar oudoom was de beroemde acteur Dirk Bogarde. Op haar twaalfde won ze de Engelse talentenjacht Open Mic UK. Ze won in de categorie 'Onder 18' en de hoofdprijs met haar lied 'So Be Free'. Daarna kreeg ze een platencontract bij Good Soldier Songs Ltd van Christian Tattersfield, directeur van Warner Bros Music UK. Haar opa was Captain John Christopher Ingram Roper-Curzon, de 20-ste Baron Teynham, die woonde in Pylewell Park, naby Lymington. Zijn verre opvolger David John Henry, geboren in 1965, woont daar nu met zijn vrouw Melanie en hun kinderen, inclusief de in 1986 geboren troonopvolger Henry Christopher John. Jasmine is op het landgoed in Pylewell Park opgegroeid.

Haar opa was lid van de Peerage of England, een oude en lange lijst van het Engelse, adellijke geslacht. Haar grootbetovergrootvader was een Belg. Men denkt dat het kasteel in Pylewell Park in de 12-de eeuw een leerhuis van de Tempeliers was. In 1951 zijn de oost- en westvleugels gesloopt. Het is een prachtig kasteel met heel veel ruimte er omheen. Kijk zelf maar even waar Jasmine is opgegroeid. Haar artiestennaam kreeg ze van haar ouders, omdat ze als baby bij het eten krijgen haar mond als een vogeltje opende. Haar familie en vrienden noemen haar Birdy.

Op haar veertiende, in maart 2011, verscheen haar lied 'Skinny Love', een cover van de Amerikaanse indie folk band Bon Iver, met de zanger Justin Vernon. De videoclip is door Sophie Muller gemaakt. Het lied stond in Nederland op nummer één. Ze coverde ook 'The A Team' van Ed Sheeran en 'Shelter' van The xx. Op 4 november 2011 verscheen haar debuutalbum 'Birdy' bij Atlantic Records, met 'Skinny Love', 'People Help the People', een fantastische cover van de indie rock band Cherry Ghost, met de zanger Simon Aldred. Met '1901' van de Franse band Phoenix, met 'The District Sleeps Alone Tonight' van de elektronische band The Postal Service, 'Young Blood' van The Naked and Famous, 'Terrible Love' van The National en 'Without a Word' van Birdy zelf.

Op 16 september 2013 verscheen haar tweede album 'Fire Within', met voornamelijk eigen songs, zoals 'Wings', met een keigoede videoclip, 'Light Me Up', 'Words as Weapons', 'All You Say Never', 'No Angel', 'All About You' en 'Shine'. Op 24 september 2013 verscheen haar EP 'Breathe' in Noord-Amerika, met twee versies van 'Wings', 'Shine', 'What You Want' en 'Skinny Love', een live-opname vanuit het Sydney Opera House. Ze maakte drie songs voor de soundtrack van de film 'The Fault in Our Stars' van Josh Boone, naar een roman van John Green. Ze zong 'T-shirt', 'Best Shot' en 'Not About Angels'. Op 11 september 2015 verscheen haar single 'Let It All Go', wat ze samen met de zanger uit Baldock David Rhodes zingt en heeft geschreven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 429Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)