Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Alessi's Ark - Glendora

Alessi's Ark is een muzikaal project van Alessi Laurent-Marke, geboren op 30 juni 1990 in Hammersmith, West-Londen, waar ze ook is opgegroeid. Ze is vernoemd naar het Italiaanse ontwerpbedrijf. Haar vader Alan Marke is een televisie-producer, die werkte voor tv-series als de komische serie 'Modern Toss', de dark-comedy 'Snuff Box' en het komische panel-spel 'Shooting Stars'. Hij is ook de directeur van het komedie/entertainment tv-bedrijf Channel X. Haar liefde voor de muziek ontstond toen haar moeder haar het album 'Songs for Beginners' van Graham William Nash gaf. Op haar elfde begon ze te drummen, op verzoek van haar schoolleiding om een lievelingsinstrument te kiezen. Haar keuze werd beïnvloed door het zien van de drumster Meg White tijdens een optreden van The White Stripes in Alexandra Palace in Londen.

Haar drumleraar speelde in lokale bands en samen met haar vader bezocht ze die optredens. Soms wel vier shows per week. Ze begon een eigen blad, genaamd 'Brain Bulletin', waarin ze haar favoriete bands, boeken en films besprak, nu omgetoverd tot een blog. Ze distribueerde dit blad bij concerten en bij een platenzaak en een wasserette in Shepherd's Bush Road. Ze leerde gitaar spelen op de gitaar van haar zus en ze zong haar poëzie en korte verhalen uit 'Brain Bulletin'. Ze componeerde haar lied 'Glendora' en haar muziekleraar stimuleerde haar om bij het schoolkoor te gaan.

Op haar zestiende verliet Alessi de school om aan haar zangcarrière te gaan werken. Als er na een jaar geen duidelijk resultaat was geboekt, zou ze terug naar school gaan. Haar ouders stimuleerden haar en haar moeder bedacht haar artiestennaam. In 2007 verscheen haar debuut-EP 'Bedroom Bound' in eigen beheer, met vijf songs. Op haar zeventiende verjaardag tekende ze een contract bij Virgin Records. Haar producer werd Mike Mogis, ook lid van de indie rockband Bright Eyes. De opname van haar debuutalbum was in de Mogis' and Conor Oberst's studio in Omaha, Nebraska. Op 7 december 2008 verscheen The Horse EP bij Virgin, met vier songs.

Na het verschijnen van de single 'Over The Hill' verscheen op 4 mei 2009 haar debuutalbum 'Notes From The Treehouse', met o.a. 'Glendora', 'Constellations', 'Hummingbird', drie geweldige topsongs, 'The Horse', 'Over The Hill', 'The Asteroids Collide', 'Memory Box' en 'Cotton And The Thread'. Met als achtergrondzangers Maria Taylor en Jake Bellows. Ze gaf concerten in Engeland en ze speelde samen met Laura Marling, Mariee Sioux, Emilíana Torrini en Cerys Mattheys. Ze stond in juni 2009 in het voorprogramma van Neil Young's Hyde Park Show in Londen. Ze exposeerde haar tekeningen bij Riverside Studios in Hammersmith. In februari 2010 wipte ze over naar het platenlabel Bella Union. Op 5 april 2010 verscheen haar EP 'Soul Proprietor', met vier songs. Rebecca Miller maakte de coverfoto in het How We Lived Then museum in Eastbourne.

Op 25 april 2011 verscheen haar tweede album 'Time Travel', in samenwerking met de producer/zanger David Wrench. Met naast de titelsong o.a. 'On The Plains', 'Maybe I Know', 'Stalemate', 'The Robot' en 'The Bird Song'. Op 15 april 2013 verscheen haar derde album 'The Still Life', medegeproduceerd door Nic Nell en de singer/songwriter Andy LeMaster. Het is opgenomen in de studio van Andy, in Athens, Georgia. Met o.a. 'The Rain', 'Big Dipper', 'Afraid of Everyone', 'Those Waves', 'Sans Balance', 'Veins are Blue', 'Hands in the Sink' en 'Pinewoods'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 5 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)