Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lorie - Ensorcelée

Lorie (wat 'laurierblad' betekent) is geboren als Laure Pester op 2 mei 1982 in Le Plessis-Bouchard, Val d'Oire. Ze wordt soms de Franse versie van Britney Spears genoemd. Ze is ook actrice en ze leende haar stem voor vele Franse versies van beroemde films als Stuart Little 2. Ze was de vogel Margalo. Ze had een eigen kledinglijn, alleen te koop in de Z-winkels in Frankrijk.

Toen Lorie vernam dat de producent Axel Brangeon op zoek was naar een jongevrouw, die kon zingen en dansen, deed ze meteen auditie en kreeg ze een contract bij Epic Records. Op 30 september 2001 verscheen haar debuutalbum 'Près de toi', geproduceerd door Johnny Williams. Met naast de titelsong 'Je serai (ta meilleure amie)', 'Toute seule', 'Ne me dis rien', 'Je manque de toi' en 'Se donner la main'. In april 2002 zong ze 'Oser ses rêves' voor de Franse soundtrack van de Disney-animatiefilm 'Assepoester 2: Dreams Come True'. Op 16 september 2002 verscheen 'Tendrement', met 'J'ai besoin d'amour', 'A 20 ans', 'Fan'2 toi' en 'Laisse faire le fun'.

Lorie's boek 'Ma Tournée' verkocht meer dan 200.000 exemplaren. Haar lied 'Dans mes rêves' werd gebruikt in een reclame voor het mineraalwater Evian, eigendom van Danone. Ze kreeg een liefdesrelatie met de Filipijns-Amerikaanse popster Billy Crawford (1982, Manila), die op zijn veertiende een achtergronddanser bij Michael Jackson was. In 2003 verscheen haar live album/DVD 'Lorie Live-Tour' en op 19 januari 2004 verscheen 'Attitudes', met 'Week End', 'Sur la scène', 'Baggy, bandana et poésie', 'Ma bonne étoile', 'C'est fini' en 'Au delà des frontières'. In april 2005 verscheen haar album 'Best Of' en op 28 oktober 2005 verscheen 'Rester la même', met naast de titelsong 'Mille et une nuits', 'SOS', 'Fashion Victim', 'Part pour Zouker', 'Peur de l'amour', 'Je fonce' en 'Si demain...'.

Op 26 november 2007 verscheen '2lor en moi?', met naast de titelsong 'Loin des yeux', 'La reine', 'L'accalmie' en 'L'amour autrement'. In 2008 speelde ze in de tv-film 'De feu et de glace' en in de tv-serie 'The Young and the Restless'. In 2010 speelde ze in de tv-film 'Un mari de trop' en in een tv-aflevering van 'Joséphine, ange gardien'. Op 21 november 2011 verscheen 'Regarde-moi', met naast de titelsong 'Nous Ne Sommes Pas Des Anges', 'Dita', 'L'Intégrale', 'Juste A Tes Côtés', 'Une Histoire Sans Faim' en 'Volupté'.

Lorie was verloofd met de Frans-Canadese zanger Pierre Garand, op 26 juni 1972 in Sherbrooke geboren. In juni 2010 maakte Pierre het vlak voor hun huwelijk uit. Op 8 oktober 2012 verscheen haar zevende studio-album 'Dance', met 'Toi et le soleil', 'Les Divas du dancing', Le Coup de soleil', 'Soleil', 'Petite Fille du soleil', 'Le Soleil de ma vie' en 'Sous le soleil de bodega'. Dat dit een zonnig album is, mag duidelijk zijn. De beeldschone videoclip bij 'Ensorcelée' is op een tropisch eiland gemaakt, met gespierde inboorlingen, die de vrouw als de Godin adoreren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 49Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 november 2015
Lekker vrolijk liedje. Misschien moeten we alle radicale extremisten, die nu voor zoveel onrust zorgen, maar eens naar dat eiland sturen. Leren ze de Godin te eren. Zijn ze meteen van hun rare ideeën af. Gaan ze vrede prediken en voor de rest van hun leven hun vrouwen aanbidden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)