Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Natasha Saint-Pier - Tu trouveras

Natasha Saint-Pier is geboren op 10 februari 1981 in Bathurst, New Brunswick, Canada. Haar vader Mario is gevangenisdirecteur en haar moeder Marie is manager van een bejaardentehuis. Natasha kreeg op jonge leeftijd piano- en danslessen en op haar achtste stond ze al op een podium. Door de stimulatie van haar zangdocente werd ze in haar tienerjaren al een bekende zangeres, omdat ze op feesten, festivals en gala's optrad. In 1993 deed ze mee aan de bekende talentenjacht in Quebec 'Le pouvoir de la chanson'. Ze drong door tot de finale, waardoor ze haar eerste single 'Le parcours du coeur' mocht opnemen.

Op school was Natasha één van de beste leerlingen van de klas, ondanks dat ze het druk met zingen en optreden had. Op haar veertiende was ze al bezig met de opnames van haar debuutalbum 'Émergence', wat in augustus 1996 verscheen. Met 'Sans le savoir', 'Les Magiciens', 'Le Parcours du coeur', 'Repose ton âme', 'Le Monde à refaire', 'Friends' en 'Portés par la vague'. In 1999 werd de manager/producent Guy Coultier de begeleider van haar carrière. Ze werd ontdekt door Luc Plamondon, waardoor ze Fleur-de-Lys in de hitmusical 'Notre Dame de Paris' mocht spelen, wat ze in de Engelse versie speelde, in de Londense cast.

In 2000 verscheen haar tweede album 'À chacun son histoire', met naast de titelsong 'Près d'une autre', 'Toi et moi', 'Si jamais...', 'Laisse-moi tout rêver', 'Le vent', 'Dans mes nuits' en 'Tu m'envoles'. Dit album is in Milaan opgenomen, terwijl Piero Cassano, de vaste producent van Eros Ramazzotti, daarbij aanwezig was. Het album was een succes in heel Quebec. Ze ging samen met de Canadese zanger Garou op tournee door Europa. Ze trad zes keer op in de concertzaal Le Zénith in Parijs. Op 12 mei 2001 vertegenwoordigde ze Frankrijk bij het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Met haar lied 'Je n'ai que mon âme' behaalde ze de vierde plaats en haar roem bleef stijgen.

Natasha verscheen in Franse tv-programma's en ze werkte samen met de Franse singer/songwriter Pascal Obispo. In 2001 verscheen 'De l'amour le mieux', met naast de titelsong 'Tu trouveras', 'Les diamants sont solitaires', 'Nos rendez-vous', 'Alors on se raccroche', 'Pourquoi tant de larmes', 'L'amour emporte tout' en 'Là-bas', met Florent Pagny. Dit album werd in Frankrijk met platina bekroond. Ze werd ook bekend in Rusland, Polen en Latijns-Amerika. Ze deed haar tournee 'Premier rendez-vous' en ze won de prijs voor Beste Nieuwkomer van Het Jaar bij de Victoires de la musique awards.

In 2003 verscheen 'L'Instant d'après', met de grote hit 'Tant que c'est toi', het subtiel-gevoelige 'Lucie', 'Quand on cherche l'amour', 'Je te souhaite', 'Chacon por soi' en 'Croire'. In 2004 tourde ze door Europa en gaf ze o.a. vier uitverkochte concerten in L'Olympia Paris. In 2006 verscheen 'Longueur d'ondes', met 'Un ange frappe à ma porte', 'Longueur d'ondes', 'A l'amour comme à la guerre', een briljant, en 'Je traverserai'. In 2008 verscheen 'Natasha St-Pier', wat weinig succes had. In 2012 verscheen 'Bonne nouvelle' en op 2 oktober 2015 verscheen haar achtste album 'Mon Acadie', met 'Evangéline', 'La tempête', 'Cap Enragé' en 'Le mal de pays'. Ze presenteerde het muziekprogramma 'Les chansons d'abord' en ze was jurylid in twee seizoenen van 'The Voice Belgique'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)