Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Christine and the Queens - Saint Claude

Héloïse Letissier is geboren op 1 juni 1988 in Nantes. Ze is een zangeres/songwriter, die sinds 2012 een contract bij het onafhankelijke platenlabel Because Music heeft, in 2005 opgericht door Emmanuel de Buretel, geridderd met de Ordre des Arts et des Lettres en het Légion d'Honneur. Héloïse's werk combineert muziek, performance, kunstvideo's, tekeningen en fotografie. Ze studeerde theater aan de École Normale Supérieure de Lyon en in 2010 verhuisde ze naar Parijs, waar ze haar studie afrondde.

Eenmaal in Londen werd Héloïse, na een depressieve periode, geïnspireerd door het werk van de lokale drag queen muzikanten, met name Russella, die ze in de Londense nachtclub Madame Jojo's ontmoette en met wie ze bevriend raakte. Ze noemde haar poppersonage Christine and the Queens. Russella had een relatie met de zangeres/actrice Paloma Faith en hij was bevriend met de komiek/drag queen Jonny Woo. Russella begeleidde Héloïse in één van haar vroege concerten. Haar bevriende Queens werden vervolgens haar achtergrondband. Ze wijdde veel van haar creaties aan haar drag queens en aan alle transgender personen.

Op 11 maart 2011 verscheen haar debuut-EP 'Miséricorde', met 'Twist of Fate', 'Who is it', 'Be Freaky' en 'Kiss My Crass'. Op 16 januari 2012 verscheen haar tweede EP 'Mac Abbey', met 'Drifter', 'Cripple' en 'Narcissus Is Back'. Daarna speelde ze in het voorprogramma van o.a. Lykke Li, Woodkid, Lilly Wood & The Prick en The Do, met de zangeres Olivia Merilahti. In 2012 won ze de Découverte du Printemps de Bourges en de Adami Premières Francos 2012. Op 3 juni 2013 verscheen haar EP 'Nuit 17 à 52', met naast de titelsong 'Starshipper', 'The Loving Cup' en 'Wandering Lovers'. Er is een boeiende videoclip bij de titelsong gemaakt.

Op 22 april 2013 verscheen haar debuutalbum 'Chaleur humaine', met naast de titelsong 'Christine', 'Paradis Perdus', 'Narcissus Is Back', 'Nuit 17 à 52', 'Here', 'Half Ladies', 'iT', 'Science Fiction', 'Ugly - Pretty' en 'Saint Claude'. In de videoclip bij 'Saint Claude' danst Héloïse net als Michael Jackson. Op 13 februari 2015 won ze de Best Female Artist en Best Video Clip bij 'Saint Claude'.

In 2014 verklaarde Héloïse dat ze Panseksueel/omniseksueel is, net als o.a. de politica Mary González en de actrices Caitlin Stacey, Dreya Weber en Miley Cyrus, eveneens zangeres. Zij voelen seksuele aantrekkingskracht, romantische liefde of emotionele aantrekkingskracht naar mensen van elke sekse of genderidentiteit. In 2014 speelde ze in het voorprogramma van de Belgisch-Rwandese zanger Paul van Haver (Etterbeek, 1985), beter bekend als Stromae. Ze schrijft o.a. songs voor de 70-jarige zanger Daniel Bevilacqua (Christophe).

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 december 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 60Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 december 2015
Die prijs voor beste video is geheel terecht. Prachtige opname. En een duidelijk statement voor roldoorbreking.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)