Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Uffie - Robot Oeuf

Anna-Catherine Hartley is geboren op 9 december 1987 in Miami, Florida. Ze heeft een Japanse moeder en een Engelse vader. Op haar vierde verhuisde ze met haar familie naar Hong Kong, waar ze is opgegroeid. Haar vader noemde haar Uffie, wat van het Franse woord 'oeff' afstamt en 'ei' betekent. In haar tienerjaren verhuisde ze met haar moeder naar Fort Landerdale en daarna terug naar Miami.

Op haar vijftiende werd Uffie gearresteerd voor vandalisme, waarna haar moeder haar naar haar vader in Parijs stuurde. Daar studeerde ze mode en zat ze op de Internationale School van Parijs aan 6 en 13 rue Beethoven. In 2005 boekte Uffie DJ Feadz (Fabien Pianta) voor een feestje en ze kregen een liefdesrelatie. Fabien wilde dat Uffie bij zijn muziek ging zingen en eind 2005 schreef ze de single 'Pop the Glock' voor hem.

Busy P, de eigenaar van Ed Banger Records, haalde Uffie en Feadz binnen. Meerdere songs volgden, zoals 'Ready to Uff', 'Dismissed', 'Hot Chick', 'In Charge', 'First Love' en 'Brand New Car'. Haar muziek omvat synthpop, acid house, alternative dance, electro, rap en now skool breaks. In 2007 gingen Uffie en Fabien uit elkaar. Ze werkte samen met het electro/house duo Justice, Gaspard Augé en Xavier de Rosnay, op het nummer 'Tthhee Ppaarrttyy' op hun album 'Cross'. Sommige van haar live-optredens werden Warholian genoemd, oftewel Andy Warhol achtig.

Ergens tussen 2008 en 2009 was Uffie kort getrouwd met de Zweeds-Portugese graffiti kunstenaar André Saraiva, geboren in 1971. In oktober 2014 kregen Uffie en André een dochter, genaamd Henrietta. Op 1 april 2015 werd André veroordeeld en beboet voor het vernielen van oude rotsformaties in het Joshua Tree National Park in Californië. Hij had foto's van zijn vandalisme op Instagram geplaatst. Hij is de eigenaar van beruchte, Parijse uitgaansgelegenheden als Paris en Le Baron. Ze werkte ook samen met de electronische muzikant/regisseur Mr. Oizo, bevriend met Feadz, en de Frans-Servische DJ/muzikant Sebastian Akchoté-Bozovic. Sebastian produceerde haar lied 'Difficult', met een opvallende videoclip, waarbij Uffie alsmaar door schoolklapdeuren loopt, tot ze terug loopt en vast komt te zitten.

Op 14 juni 2010 verscheen Uffie's debuutalbum 'Sex Dreams and Denim Jeans' bij Ed Banger Records, geproduceerd door Feadz, J-Mat, Mr. Oizo, Mirwais en Sebastian. Het bevat ook de cover 'Hong Kong Garden' van Siouxsie and the Banshees, een geliefd nummer van Uffie. Met naast de titelsong, een cover van Lou Reed, 'Pop the Glock', 'First Love', 'Ricky', 'Brand New Car', 'Illusion of Love'', met Mattie Safer, 'ADD SUV', met Pharrell Williams, 'Give It Away', 'Difficult', 'MCs Can Kiss', 'Art of Uff', 'Our Song' en 'Neuneu'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 december 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)