Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ze verborg een diep tranendal achter haar Amerikaanse glimlach

Erica Paige Blasberg is geboren op 14 juli 1984 in Orange, Californië. Haar ouders zijn Mel en Debbie Blasberg. Ze is opgegroeid in Corona, waar ze op de Corona High School zat en daar golf in het jongensteam speelde. Als amateur-golfspeelster was ze in 2000 medaillewinnares op de US Girls Junior. In 2003 bereikte ze de kwartfinales van US Women's Amateur. Ze studeerde aan de Universiteit van Arizona en ze was als nummer één gerangschikt als eerstejaars schoolspeelster. Ze behaalde zes overwinningen, o.a. de 2003 Arizona Wildcat Invitational, en in 2003 en 2004 was ze een All-America golfster. In 2003 was ze NCAA Freshman van het Jaar, Pac-10 Speelster en won ze de Golfists Cup. In 2004 was ze lid van het winnende, Amerikaanse Curtis Cup-team en verliet ze de school.

In juni 2004 werd ze een professionele golfster en speelde ze op de LPGA Futures Tour in Florida. Ze kreeg de titel Golf Classic Lacona Savings Bank Futures 2004. Ze scoorde 18 holes-in-one bij 62 keer schieten en ze verdiende een niet-vrijgestelde status voor de LPGA Tour op de 2004 LPGA Final Qualifying Tournament. In 2005 begon ze op de LPGA Tour, maar ze streed niet voor de topposities. In mei 2005 werd ze gediskwalificeerd voor de Chickfil-A Charity Championship, omdat ze haar speelkaart niet had ondertekend. Ze kreeg geen boete en een week later sloeg ze een hole-in-one en won ze een Mercury SUV. Ze ontsloeg haar golfjongen, omdat ze vernieuwing wenste. In 2005 speelde ze in de Lexus Cup, waar ze twee wedstrijden won.

In 2006 werd ze model voor Puma en onderschreef ze hun kledinglijn. Een soortgelijk contract tekende ze bij Casio en Cleveland Golf. In 2007 stond ze op nummer 104 in de geldlijst en ze keerde terug naar de Qualifying School tot 2009. In november 2007 kocht ze voor 281.000 dollars een huis. In 2010 speelde ze slechts één toernooi, de Tres Marias Championship in Morelia. Ze heeft in haar laatste maanden vele malen geprobeerd om haar leven te beëindigen. Ze voelde zichzelf leeg van binnen, alsof ze niemand had, zwaar vereenzaamd. Over golf zei ze: 'Het is een droom, maar voor mij is het een marteling!'.

Erica overleed op 9 mei 2010 in haar huis in Henderson. Haar dokter Thomas Hess wist van haar suïcideplannen en hij gaf haar noodlottige medicatie met de drugsstoffen butalbital, temazepam, alprazolam (Xanax), codeïne, hydrocodon en tramadol. Zogenaamd tegen het hoesten, de hoofdpijn, pijn en angsten. Dokter Hess vond het ontzielde lichaam van Erica en hij belde direct 911. Hij verwijderde haar afscheidsbrief om haar familie te sparen. Ze werd door de politie gevonden met een plastic zak over haar hoofd. Toch had ze haar koffers gepakt voor de Bell Micro LPGA Classic in Mobile. In het kantoor van dokter Hess werden dezelfde plastic tassen gevonden, die in de buurt van de overleden Erica lagen. Ze werd 25 jaar en er was een herdenking in de Eagle Glen Golf Club in Corona. Ze is in besloten kring begraven op het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar.

Haar vader ontkende, dat ze depressief was of anderszins ongelukkig. Toch was ze extreem eenzaam en zwaar teleurgesteld in haar golfcarrière. Ze was de laatste twee jaar van haar leven wel degelijk depressief en kampend met letsel. Dokter Hess sprak met haar de dag voor haar overlijden. Hij kan haar psychisch en medicinaal beïnvloed hebben, wellicht vanuit een erotische verhouding, maar de definitieve keuze, hoe intriest ook, is door Erica gemaakt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 januari 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.2 met 5 stemmen 732Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 januari 2016
Triest verhaal van een topsportster. De vader vraagt zich achteraf af of hij haar misschien teveel gepushed heeft als kind om te presteren, zo schrijft een artikel op een sportsite. De arts is veroordeeld voor het verwijderen van bewijsmiddelen, maar in een civiele procedure vrijgesproken van schuld aan haar dood. Het heeft er alle schijn van dat hij laakbaar gehandeld heeft vanwege een interesse in haar die verder ging dan zijn metier toestond. Maar blijkbaar kon dit niet bewezen worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)