Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ten onrechte als moordenares van Hendrix bestempeld

(voor Monika Charlotte Dannemann (1945 - 1996))

Je bent geboren op 24 juni 1945 in Düsseldorf. In 1965 deed je als kunstschaatster mee aan het Duitse Kunstrijden bij de club Düsseldorfer EG, waarbij je zestiende werd. Je won diverse prijzen en medailles. Op 12 januari 1969 ontmoette je voor het eerst de zanger/gitarist Jimi Hendrix. Dit was na een concert van hem in Düsseldorf en in een bar. Jimi was op het hoogtepunt van zijn roem en jij beschouwde hem als een profeet. Je bleef die nacht bij hem en de volgende dag ook en je ging mee naar zijn concert in Keulen, waarna je naar Düsseldorf terug ging. Jimi was de laatste nacht van zijn tournee door Duitsland samen met het model Uschi Obermaier in het Kempinski Hotel in West-Berlijn. Uschi deelde ook het bed met Mick Jagger en Keith Richards.

Je stopte met je baan als schaatslerares en op 25 april 1969 zat je in Londen, waar je Jimi in de Speakeasy Club op 48 Margaret Street ontmoette. Je was veel met Jimi samen, maar je sliep maar één nacht met hem. In september 1970 was zijn Europese tournee voorbij en begon hij een relatie met het Deense model Kirsten Nefer. Na haar nam hij op 15 september 1970 weer contact met jou op. Hij verbleef drie nachten bij jou in je flat in het Samarkand Hotel op 22 Lansdowne Crescent in Londen. Jimi vroeg of je met hem wilde trouwen. Op 17 september 1970 nam hij minstens één amfetamine-pil op een feestje, waar hij kort verbleef. Terug in jouw flat nam hij negen van jouw vesparax slaaptabletten, terwijl één genoeg was. De volgende ochtend vond je hem in een coma en hij is gestikt in zijn eigen braaksel als gevolg van de overdosis barbituraat in combinatie met rode wijn.

Na een telefoontje van jou werd hij laat in de ochtend nog naar het St. Mary Abotts hospital gereden, maar hij was al overleden. Een andere vriendin van Jimi verweet jou, dat je te laat een ambulance had gebeld. Zijn manager Chas Chandler dacht aan moord of zelfdoding. Sommigen zeiden, dat jij hem vergiftigd had. In het proces tegen jou werd je vrijgesproken. Je zei dat je 18 maanden een relatie met Jimi had en dat je met hem verloofd was. Jij was de laatste, die hem gezien heeft. Je kreeg een jarenlange vete met een ex-vriendin van Jimi, Kathy Etchingham, destijds een kapster en later getrouwd met dokter John, met wie ze twee kinderen kreeg. Kathy's gezin woont in een luxe huis op het platteland van Surrey. Kathy vond Jimi geen profeet, maar iemand die de weg kwijt was en die zichzelf had verwoest met LSD, heroïne en cocaïne.

Kathy vond jou een gekke fan en ze zei, dat jij maar een paar dagen bij Jimi was en dat je nooit zijn vriendin was. Meerdere mensen geloofden jouw versie van de nacht van Jimi's overlijden niet, noch dat jij een relatie met Jimi had. Vanuit je fantaserende verafgoding kun je het aangedikt hebben. In 1976 kreeg je een relatie met Uli John Roth, de toenmalige gitarist van de Duitse band Scorpions. Het lied 'We let the Sky Burn' op hun album 'Taken by Force' is door jou geschreven. Je was kunstschilderes en je schilderde de platenhoezen van Roth. Je hebt ook vele portretten van Jimi gemaakt. In 1993 gingen Uli en jij uit elkaar, want in je hart hield je voor altijd van Jimi. In 1995 verscheen je biografische boek 'The Inner World of Jimi Hendrix'.

In 1996 werd je schuldig bevonden aan minachting van het hof voor het overtreden van een Britse High Court orde, waarbij je Kathy Etchingham vals beschuldigde, maar ze zeiden ook, dat je betrokken was bij de moord op Jimi Hendrix, wat feitelijk onjuist is. Jimi was zwaar depressief en gezien zijn harddrugsgebruik en wat niet al ernstig suïcidaal. Twee dagen later, op 5 april 1996, pleegde je zelfdoding in een met koolmonoxiderook gevulde Mercedes Benz nabij je huis in de kustplaats Seaford. Je werd vijftig jaar. Op je begrafenis waren veel Hendrix-fans.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 februari 2016


Geplaatst in de categorie: idool

2.9 met 8 stemmen 76Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)