Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

The Corrs - Forgiven Not Forgotten (Unplugged)

The Corrs is een Ierse, Keltische, folkrock band, die bestaat uit de zussen en broer Sharon Helga (geb. 1970), Caroline Georgina (geb. 1973), Andrea Jane (geb. 1974) en Jim (geb. 1964). Hun vader Gerry was een manager van de salarisadministratie van de Ierse Electricity Supply Board. Hun moeder Jean was een huisvrouw. De kinderen Corrs zijn opgegroeid in Dundalk. Jim en Sharon begonnen als duo in de pub van hun tante, genaamd McManus's, te spelen. In 1990 kwamen Andrea en Caroline er bij. In 1991 speelden ze in de film 'The Commitments' en werd John Hughes hun manager. In 1994 speelden ze op de FIFA World Cup in Boston. David Foster van Atlantic Records werd hun producer en op 26 september 1995 verscheen hun debuutalbum 'Forgiven, Not Forgotten', met naast de meesterlijke titelsong het liefdevolle 'Runaway', 'The Right Time', 'Love to You Love' en 'Closer'. Het was één van de meest succesvolle debuten door een Ierse groep.

In 1996 speelden ze op de Olympische Zomerspelen in Atlanta. Ze stonden in het voorprogramma van een wereldtournee van Céline Dion. In 1997 verscheen 'Talk on Corners', met 'Only When I Sleep', 'What Can I Do?', 'So Young' en het fantastische 'I Never Loved You Anyway', waarbij de muziekvideo in een oud, verlaten marktgebouw in Dublin is opgenomen door Dani Jacobs. Tijdens de concerten werden ze door de Fleetwood Mac-drummer Mick Fleetwood vergezeld. Ik heb Mick eens live zien optreden en hij is echt bovenmate inspirerend. The Corrs werkten ook samen met Carole Bayer Sager, Oliver Leiber, Rick Nowels en Billy Steinberg. In juni 1998 waren ze bij een benefietconcert in Modena, georganiseerd door Luciano Pavarotti en ten bate van de kinderen in Liberia. Ook met Céline Dion, Jon Bon Jovi, de Spice Girls en Stevie Wonder.

In 1999 ontvingen ze een BRIT Award voor Beste Internationale Band. In 2000 verscheen hun derde album 'In Blue', met het populaire 'Breathless', 'Give Me a Reason', 'All the Love in the World' en 'At Your Side'. Het album stond in diverse landen meteen op nummer één. Al hun songs zijn stuk voor stuk prachtig, betoverend en wonderschoon. Ze zijn verblijdend en ontroerend ineen. Ze werkten ook samen met Alejandro Sanz, Robert John Lange, Josh Groban, Bono (U2) en Ronnie Wood (The Rolling Stones). Hun moeder Jean overleed in afwachting van een longtransplantatie. Ze werd op de St. Patrick's begraafplaats begraven. Bono, Larry Mullen Jr, Brian Kennedy en Paul Brady waren ook aanwezig. Andrea en Caroline schreven het troostlied 'No More Cry' voor hun vader.

In 2004 verscheen 'Borrowed Heaven', geproduceerd door Olle Romo, met 'Goodbye', 'Long Night', 'Angel' en 'Summer Sunshine'. In 2005 verscheen 'Home', ter ere van hun overleden moeder, met traditionele, Ierse songs. Het is geproduceerd door Mitchell Froom. Vanaf 2006 is de groep gestopt om hun gezinnen te stichten en om solo-carrières na te streven. Andrea en Sharon maakten beiden twee solo-albums. Op 27 november 2015 verscheen het zesde album van The Corrs, getiteld 'White Light'. Caroline had de groep weer bij elkaar gekregen. De magie was er meteen weer. Met naast de titelsong 'Bring On the Night', 'Kiss of Life', 'Unconditional', 'Ellis Island', 'Catch Me When I Fall' en 'Harmony'.

Andrea is getrouwd met Brett Desmond, de zoon van de miljardair/zakenman Dermot Desmond, de zevende rijkste man van Ierland. Hun kinderen zijn dochter Jean en zoon Brett Jr. Caroline is getrouwd met Frank Woods. Hun kinderen zijn Jake Gerard, Georgina en Ryanne. Sharon is getrouwd met de advocaat Robert Gavin Bonnar. Hun kinderen zijn Cathal Robert Gerard en Flori Jean Elizabeth. Sharon worstelde met een sociale angststoornis. Jim en zijn ex-verloofde Gayle Williamson kregen samen zoon Brandon, die bij Gayle in Crawfordsburn woont. Gayle was de winnende Miss Noord-Ierland en Miss Groot-Brittannië.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 maart 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)