Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De zinderende grandeur van Georgina Verbaan

De weergaloze, spetterende, van nature getalenteerde en bloedmooie actrice Georgina Carolina Verbaan is geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag. Haar moeder is An de Wit-Akkermann en ze is spiritueel genezeres/medium/coach in Almere. Haar derde man heet Peter. Georgina's jongere halfbroer heet Oswin. Haar opa van moederszijde las het spirituele werk van Jozef Rulof. Wanneer ze één jaar is, gaan haar ouders scheiden. Een hele dreun. Tot haar twaalfde jaar speelde ze in kindermusicals van toneelgroep Harlekijn in Den Haag. Op haar elfde woonde ze in Zoetermeer en werd ze lid van een muziekgroep. Op haar twaalfde ging ze naar de jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Op het Erasmus College in Zoetermeer behaalde ze haar Mavo-diploma. Op haar vijftiende ging ze op zichzelf wonen en werkte ze een jaar in de horeca.

In 1996 deed Georgina auditie voor de rol van Kim Verduyn in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden', maar Angela Schijf ging er met de buit vandoor. In 1997 debuteerde ze als Hedwig Harmsen in 'GTST'. In 2000 verliet ze de soap om zangeres te worden. Haar song 'If You Want Me' flopte en dus keerde ze voor enkele afleveringen naar de soap terug. In 2001 speelde ze Janet in de komische film 'Costa!'. Zij zong de song 'Ritmo' voor de film. In 2001 speelde ze ook in de film 'Soul Assassin'. Ook met Antonie Kamerling. In 2002 speelde ze Treesje Waanwolf in 'Volle Maan', met o.a. Ellen ten Damme, Chantal Janzen en Lieke van Lexmond. In 2003 speelde ze ook de engel Klaartje in 'Pista!'. Ook met Sylvie Meis en Froukje de Both. In 2004 speelde ze Mevrouw Mug in 'Erik of het klein insektenboek' en Reneetje in 'Amazones'.

In december 2004 stond Georgina op twaalf pagina's in de Nederlandse Playboy. De naaktfoto met de naar beneden hangende sigaret is heel scherp en frontaal genomen. Zonder die sigaret was de foto beter geweest. Je ziet dat ze het niet gewend is. De foto's zorgden voor veel opschudding, omdat haar borsten ineens veel groter dan voorheen waren. Ze liet daarom zelf röntgenfoto's maken om te bewijzen, dat het wel degelijk haar eigen, volle, goddelijke borsten waren. In 2004 speelde ze ook in '06/05' van Theo van Gogh. In 2005 speelde ze in 'Joyride', een mislukte film, waarvoor ze de Gouden Ui in de categorie 'slechtste actrice' kreeg. Ze is niet naar de première gegaan. In de dvd-film 'Lulu' speelde ze Zita en in 'Blind Date' speelde ze de moeder van Max Heleen. In de komedie 'Gangsterboys' speelde ze Carlita Boonstra en in 'Lotus' Elsa.

Georgina is vegetariër en ze heeft zich ingezet voor de Partij voor de Dieren en voor de stichting Bont voor Dieren. In 2008 kreeg ze de Beeld en Geluid Award als 'beste actrice 2007' in de categorie 'fictie' voor haar rol in ''t Schaep met de 5 pooten'. Van 2003 tot maart 2008 had ze een relatie met de journalist/columnist/televisiepresentator Jort Kelder (1964, Gouda). Van 2009 tot juni 2013 had ze een relatie met de trompettist Rob van de Wouw (1975, Esbeek), met wie ze op 21 oktober 2010 hun dochter Odilia Lilibet kreeg. Ze woont met Odilia in Amsterdam. Ze speelde Anita in 'De Marathon' en Leonie in 'Alles is familie'. Ze speelde in de komedie 'Frits & Franky', in de telefilm 'Nooit te oud' en in de romantische komedies 'Mannenharten', 'Hartenstraat' en 'De Surprise', gebaseerd op een kort verhaal van Belcampo. Voor haar rol in deze laatste film won ze een Gouden Kalf als beste actrice.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 april 2016


Geplaatst in de categorie: idool

3.3 met 3 stemmen 1.025Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 april 2016
Van flop naar top. Dat is de goede volgorde! Ik zag haar vanavond in de herhaling van 't Schaep in Mokum'. Doet ze inderdaad goed. Heerlijk om ook Loes Luca en Jenny Arean daarin te zien spelen. Voor de liefhebber: wordt donderdag vervolgd op NPO1.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)