Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een andere ik

Van Viidna-flessen in overvloed was geen sprake, maar haar tent was er tegelijkertijd ook niet van gevrijwaard. Gelukkig maar...! Deze Samische brandewijn Viidna zou onze lijven in de vaart der graden doen opstomen...! Van een buitentemperatuur van rond de 23 graden vorst naar een binnententtemperatuur van diezelfde 23 graden in de plus. Tijd heeft mij geleerd dat vrijwel niets automatisch gaat. Niet meer zo makkelijk als voorheen, voor het noodlot toesloeg.

Fatum als fiasco; noodlot als mislukking.

Mislukking als noodlot of slechts een enorme bron van inspiratie. Wel of niet onder het genot van een glas Viidna. Uiteraard, in elk geval zo goed als vanzelfsprekend wordt vrijwel iedereen in zijn of haar leven met noodlot geconfronteerd. Dat is in principe niet erg. In mijn geval ben ik wel ontzettend blij dat ik het kan navertellen...! Hoewel ondergetekende niet meer dezelfde persoon is als eerder, heeft hij zijn vleugels uitgeslagen en vliegt, werkt en geniet het leven. In een andere dimensie en op een ander niveau, maar geenszins gedesillusioneerd.

In eerste instantie, lees: de eerste jaren, wel, maar net als iedereen, had/heb ook ik 'een andere ik'...! Die IK bleek sterker dan het fatum dat mij trachtte te ondermijnen. Vallen, opstaan, vallen en weer opstaan. Vallen zal ik opnieuw, maar weer opstaan zeker. De Samische brandewijn zal ik mij blijven laten smaken, net als vele andere geneugten van het leven...!


Noorwegen, juni 2000

Schrijver: Annejan Kuperus, 21 april 2016


Geplaatst in de categorie: reizen

4.5 met 2 stemmen 149Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 april 2016
Het gaat niet om hoe vaak we vallen, maar om hoe vaak we weer opstaan.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 april 2016
Je kaart iets aan, maar je laat ons vervolgens in het ongewisse, wat niet netjes is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)