Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

The Veronicas - Untouched

The Veronicas zijn een Australisch rock-duo uit Brisbane. De leden zijn de identieke tweelingzussen Lisa en Jessica Origliasso. Lisa Maria Origliasso is geboren op 25 december 1984 in Albany Creek, net als haar tweelingzus Jessica Louise Origliasso, al is Jessica één minuut ouder. Hun ouders zijn Joseph en Colleen. Hun oudere broer Julian is hun muziek-manager. Ze gingen beiden naar de Ferny Grove State High School en de Wavell State High School. Ze begonnen al op hun vijfde op te treden op awards shows en sportevenementen als de Origliasso Twins. In hun tienerjaren waren ze Lisa & Jessica en maakten ze drie albums. In 2001 maakten ze hun eerste opnames met de producer Stuart Stuart bij Analog Heart Records in Brisbane. Op hun zestiende hadden ze kleine rollen in de kindertelevisieserie 'Cybergirl'.

In 2003 vormden ze samen met twee vrienden de band Wintertaling. Hun single 'Baby It's Over' verscheen. Ze werden bekend en in 2004 nodigde Hayden Bell hen uit om een platencontract bij Excalibur Productions te tekenen. Hayden bracht hen in contact met internationale, bekende songwriters en producers, o.a. Billy Steinberg, die voor Madonna, Cyndi Lauper en The Bangles schreef, en Max Martin, die voor Katy Perry, Pink en Britney Spears schreef. Ze tekenden een platencontract bij Warner Bros. Records voor een bedrag van twee miljoen dollar. De naam The Veronicas is ontleend aan de zwarte komedie 'Heathers', met Winona Ryder, die Veronica Sawyer speelt en zegt 'Ik ben een Veronica!', wat ze een coole en unieke chick vonden.

De komische boekenuitgever Archie Comics klaagde hen aan voor merkinbreuk met betrekking tot het populaire stripfiguurkarakter Veronica Lodge, die ook bekend staat als een vrouwelijk personage met een houding. Archie Comics eiste miljoenen dollars schadevergoeding. Toch kwam er een schikking door een cross-promotie deal, waarin The Veronicas twee keer in de Veronica-boeken verschenen en waar het stripfiguur Archie een grote fan van hun was.

Op 17 oktober 2005 verscheen hun debuutalbum 'The Secret Life Of...', met o.a. 'Heavily Broken', 'Leave Me Alone', 'Everything I'm Not', 'When It All Falls Apart', 'Revolution', 'Nobody Wins' en '4ever'. Op 3 november 2007 verscheen hun tweede album 'Hook Me Up', met naast de titelsong o.a. 'Untouched', 'This Is How It Feels', 'This Love', 'Take Me on the Floor', 'In Another Life' en 'Someone Wake Me Up'. 'Untouched' was een internationale top tien hit en 'Hook Me Up' stond op nummer één in Australië. Op 21 november 2014 verscheen hun derde album 'The Veronicas' bij Sony Music Australia, met o.a. het magistrale 'You Ruin Me' (inclusief een fantastische videoclip!), 'Let Me Out', 'Cruel', 'Mad Love', 'Cold', 'More Like Me' en 'You and Me'.

The Veronicas hebben hun eigen modelijn bij de warenhuisketen Target Australia, gericht op meisjes van zeven tot veertien jaar. De kleding is zwart-wit gekleurd en de stijl is punk-prinsesachtig, schattig en vermengd met rock 'n' roll. De motieven zijn kersen, piraten en liefdesharten. Ze sloten een miljoenen dollar deal met het cosmetica-merk Flirt! van Estée Lauder om die te promoten. Eenmaal binnen kun je vaak makkelijk meer geld winnen, maar ze doen ook veel aan filantropie, zoals voor Wildlife Warriors Worldwide, PETA, het homohuwelijk en de Aboriginals.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 april 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.8 met 4 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)