Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

The Romanovs - Kiss

The Romanovs is een neo-klassieke/Chamber Pop band uit Los Angeles. Ze zijn vooral bekend om hun groteske energie en hun schitterende, bruisende live-optredens. Ze houden de oude, Victoriaanse geest levend en ze zijn meestal klassiek gekleed. De zangeres en liedschrijfster is Morgan Grace Kibby, geboren op 3 mei 1984 in Barrow, Alaska. Ze groeide op in San Francisco. Ze kreeg zangles en ze studeerde piano en cello. Ze was ook lid van het koor van de San Francisco Opera. Haar stem lijkt bij vlagen exact op de stem van Kate Bush, wat zeer verrassend is.

Dan is er de celliste Ana Lenchantin Ze is Argentijns-Amerikaanse en van Franse afkomst. Haar zus is Paz Lenchantin en haar broer Luciano, die in 2003 overleed. Voorts is de pianiste Dan Rosa lid van de band, de violist Wesley Precourt en de drummer Randy Cooke uit Canada. Randy's vader was ook drummer. Hij werkte o.a. met Alanis Morissette, Dave Stewart, Ringo Starr, Ian Gillan, Colin Hay, de Pointer Sisters, Mick Jagger en The Veronicas.

In 2003 verscheen de EP 'Beggar's Alchemy' van Morgan en kort daarna vormde ze samen met de andere muzikanten The Romanovs, inclusief de cellist Paul Wiancko. Ze stonden eerst bekend als de band Morgan en later als Morgan and the Hidden Hands.

In 2007 verscheen hun geremasterde debuutalbum '...And the Moon Was Hungry...' bij Obscura Records, met o.a. 'King', 'Fever Pitch', 'China Shop', 'Kiss', 'Olden Times', 'Four Things', 'Exit Wounds' en 'Mr. Okada'. Zeven nummers stonden eerder op 'Beggar's Alchemy'. Er staan twee live-nummers op; 'I Shot the Monster' en 'Sonnet'. Elizabeth Hooper speelde de viool. Ze deden optredens in The Lava Lounge, The Dragonfly, The Troubador, The Empire Ballroom, The Key Club en The Mint. Een aantal bandleden gingen ook met andere muzikanten samenwerken of ze werkten ook aan andere projecten.

Morgan registreerde een gepersonaliseerde versie van Simon en Garfunkel's 'Scarborough Fair', die op een cover-cd werd gezet. Ze zong ook bij filmtrailers van o.a. 'Lady in the Water', 'Harry Potter and the Goblet of Fire' en 'Pride and Prejudice'. Ze zong op een nieuw nummer van Clay Aiken, een American Idol deelnemer. Bij de Grammy's speelde ze met Justin Timberlake en ze zong solo met nationale orkesten. De cellist Paul speelde mee op drie songs van de alternatieve rockband Veruca Salt; 'Wake Up Dead', 'The Sun' en 'Salt Flat Epic'. Kort voor de uitgave van hun debuutalbum werd Paul vervangen door Ana Lenchantin. Morgan werkte mee aan de documentaire/thriller 'A Necessary Death' van Daniel Stamm (1976, Hamburg).

The Romanovs werkte succesvol samen met M83 en ze zijn nu uit de running tot de chemie en noodzaak weer terug is. Op 4 oktober 2007 wonnen ze een Toronto Independant Music Award voor Best USA Band. De laatste jaren doet Morgan haar soloproject White Sea. In 2010 verscheen haar EP 'The Frontier' en in 2014 verscheen haar solo-debuutalbum 'In Cold Blood'. In 2016 verscheen haar single 'Arcadia'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)