Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Adrian Crowley - Juliet I'm In Flames

Adrian Crowley is een folk singer-songwriter uit Galway. Hij is in 1968 in Sliema, op Malta, geboren. Zijn vader is Iers en zijn moeder is Maltese. Hij groeide op in Galway, Ierland. Zijn ouders hebben elkaar in Afrika ontmoet en ze woonden in Sierra Leone, Kameroen en Malta. Na de geboorte van Adrian verhuisden ze naar Kameroen. Sinds de jaren negentig woont Adrian in Dublin, al heeft hij ook een tijd in Frankrijk gewoond. Hij was als muzikant een laatbloeier. Hij bestudeerde eerst architectuur, schilderkunst en fotografie. Hij schreef wel songs, maar pas op zijn 25-ste had hij zijn eerste optreden.

Rond 2004 verruilde Adrian de fotografie voor de full-time muziek. In 1999 verscheen zijn debuutalbum 'A Strange Kind', met o.a. 'Slow Fuse', 'Emotional Playground', 'Kingdom Come' en 'Safe House'. In 2002 verscheen 'When You Are Here You Are Family', met o.a. 'Over the Waterway', 'For the Last Time', 'North Shore Song', 'Solitary Diving' en 'Tonight I Can See'. Op 14 juni 2004 verscheen 'A Northern Country', met o.a. 'Photographing Lightning Strikes', 'Birthday', 'Brake Lines' en 'Great Salt Lake'.

In 2007 verscheen zijn veelgeprezen album 'Long Distance Swimmer'. Hij geldt als één van de allerbeste singer-songwriter's van Ierland. Dit album is opgenomen in het huis van zijn zus in Foxrock. Met naast de titelsong 'These Icy Waters', 'Leaving the Party', 'Harmony Row' en 'Temporary Residence'. Hij wordt vergeleken met Bill Callahan, Johnny Cash, Edwyn Collins, Nick Drake, Tim Buckley, Tom Waits en Leonard Cohen. Op 24 april 2009 verscheen 'Season of the Sparks', met o.a. 'Liberty Stream', 'Squeeze Bees', 'The Wishing Seat' en 'The Beekeeper's Wife'. Voor dit album ontving hij de Choice Music Prize. Het lied 'The Wishing Seat' is volop aanwezig in de gelauwerde film 'Love Eternal' van Brendan Muldowney, met Pollyanna Mackintosh en Robert de Hoog.

Op 17 september 2008 verscheen 'I See Three Birds Flying', met o.a. 'Juliet I'm in Flames', 'September Wine' en 'Red River Maples'. In november 2014 verscheen zijn tot nu toe laatste album 'Some Blue Morning', met naast de titelsong o.s. 'The Hungry Grass', 'The Wild Boar', 'The Hatchet Song', 'The Magpie' en 'The Stranger'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)