Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Afschrikken of uitlokken?

Ineens komt het nieuws binnen. Ons landje is zo langzamerhand verworden tot een irriterend keffertje, dat keihard blaft om iedere beweging en ieder geluid.
Ik kan me nog twee Nederlandse ministers herinneren, die opgeblazen en rood aangelopen het Oekraïense volk opzweepten tegen de overheersingsdrang van Rusland, maar Europa lijdt net zo goed aan diezelfde overheersingsdrang. De Europeanen zijn al heel lang negatief geïndoctrineerd in hun mening over onze Russische medemensen. Die opgeklopte vijandschap berust op valse leugens. Zolang de vechtjassen maar hun speeltjes kunnen behouden. Ze zijn als makke schapen in hun verzonnen vijandsbeelden gaan geloven. We doen massaal mee aan de Noorse oefening Cold Response, wat nou niet echt een vriendelijk antwoord is. Onze marine, landmacht en luchtmacht zijn present om de Russen te tergen en af te schrikken, zelfs op het grondgebied van het niet-NAVO-land Finland. Er doen 31.000 militairen aan mee, die uit 24 landen komen. De codenaam is Anaconda. Is dat niet een soort wurgslang? Lekker is dat, niet echt lief jegens onze Russische medemensen. De oefening duurt twee weken en het vindt ook in Polen plaats, want die hebben echt een hekel aan de Russen. De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen vrezen een Russische verovering, maar angst is een slechte raadgever.

Mij is niets gevraagd, maar wat mij betreft vind ik deze afschrikwekkende NAVO-oefening overbodig en provocerend. Het lijkt soms wel alsof er demonische krachten in het spel zijn, die een oorlog met Rusland willen uitlokken. Roofdieren die met andere roofdieren maar wat graag het gevecht willen aangaan, gewoon om de kick van het oorlog voeren, zoals kinderen soms graag soldaatje spelen met wapens van hout en plastic. Als oplettend burger vertrouw ik de NAVO-krachten al net zo weinig als de Russische strijdkrachten. Beiden willen namelijk niet in vrede met elkaar samenleven, laat staan dat ze respect voor elkaar kunnen opbrengen. Bovendien onderschat ik de vuurkracht van de Russen absoluut niet en vind ik het dom van de NAVO om als een muis deze leeuw in zijn staart te bijten. Met zulke protserige bangmakerij schiet je niets op. En voor de verhoudingen werkt het averechts. Het is zinloze spierballentaal van feitelijk niet bedreigde macho's in indrukwekkende camouflagekleding.

Een operatie Warm Welcome is beter en zal de zinloosheid van alle (massa)vernietigingswapens onderstrepen. Al dat oorlogvoeren is zo uit de tijd, hardnekkige vijandsbeelddenkers, stupide holbewoners, dat ik en velen met mij jullie uiterst kromme manier van overleven faliekant afwijzen!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 juni 2016


Geplaatst in de categorie: oorlog

5.0 met 2 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)