Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Moederpijn

(voor Maria Luisa Pavlovsky (1896 - 1947))

Je bent geboren op 3 oktober 1896 in Mendoza, Argentinië. Je vader was de Russische ingenieur Aaron Pavlovsky (1856 - 1918), een landbouwkundige pionier inzake de wijnbouw in Mendoza. Je vader was bevriend met de beroemde schrijver Ivan Tourgenjev. In 1884 stichtte hij de wijnmakerij La Purisima. Je moeder was Maria Luisa Molina.

Als schrijfster verkeerde je in diverse intellectuele kringen van Mendoza. Je vertoefde een tijd in Buenos Aires en je reisde door Argentinië. Je was als kind bevriend met de Italiaanse romancier Edmondo De Amicis, die in 1874 een reisboek over Nederland publiceerde. Edmondo overleed in 1908, toen jij twaalf jaar was.

Je was eveneens bevriend met de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges. Op 25 oktober 1918 overleed je vader. Jij erfde de grote wijnkelders en de uitgestrekte wijngaarden, waar je manager van werd.

Je trouwde met de arts Antonio Julián Ballvé, een afstammeling van een patriciërs-familie. Op 20 juli 1920 werd jullie dochter Juliet Ballvé geboren, in 1922 jullie tweede dochter Maria Luisa Ballvé en op 30 september 1924 jullie derde dochter Clemencia Marta Ballvé Herz.

Juliet werd een gerenommeerd theater-producer. In de jaren vijftig verbleef ze in Parijs en was ze lid van het managementteam van Ballet Marquis de Cuevas, waardoor ze de geheimen van het produceren van shows leerde. In Argentinië stichtte ze het Teatro bas en de theaters San Telmo, waar belangrijke spelers van nationale roem opgroeiden.

Na de scheiding met Antonio Julián hertrouwde je met de Zwitserse Walter Lattmann, met wie je samen een dochter kreeg, genaamd Maia Irena Lattmann. In 1946 overleed Maia ten gevolge van reumatische koorts. Hierdoor werd je zwaar depressief en in 1947 pleegde je zelfdoding door de inname van strychnine.
Je werd 50/51 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 juni 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 585Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)