Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dr. Hook - Sylvia's Mother

Dr. Hook was een pop-country rockband uit Union City, New Jersey. De band is in 1969 opgericht door George Cummings en zijn vrienden Dennis Locorriere, Ray Sawyer en Billy Francis. George Michael Cummings is geboren op 13 juni 1949 in Union City. In het begin speelden ze aan de oostkust en in het middenwesten van Amerika. Ze waren ook bekend als Dr. Hook & The Medicine Show, geïnspireerd op de rondreizende medicijnshows in het oude Westen. Velen dachten dat Ray Sawyer Dr. Hook was, omdat hij een zwart ooglapje droeg, wat deed denken aan Captain Hook uit Peter Pan. Ray droeg dit rechterooglapje na een bijna-fataal auto-ongeluk in 1967.

Ray zong ook, maar meestal zong Dennis Locorriere. In de eerste twee jaar was Popeye Philips de drummer, die daarna werd vervangen door Joseph Oliver en John (Jay) David. In 1970 namen ze twee nummers op voor een film met Dustin Hoffman, die een singer-songwriter speelt, die een zenuwinzinking krijgt. Tijdens de eerste jaren werden de meeste nummers door de singer-songwriter/dichter/cartoonist Shel Silverstein (1930 - 1999) geschreven, die o.a. 'Sylvia's Mother' schreef. Shel schreef 'The Ballad of Lucy Gordon', gezongen door Marianne Faithfull, en 'A boy named Sue', gezongen door Johnny Cash.

In 1971 verscheen hun debuutalbum met de superhit 'Sylvia's Mother'. In 1972 verscheen 'Sloppy Seconds', met 'The Cover of Rolling Stone'. Ze hadden o.a. succes met de hits 'Sharing The Night Together', 'When You're in Love with a Beautiful Woman', 'Baby Makes Her Blue Jeans Talk', 'Looking for Pussy', 'I Got Stoned And I Missed It', 'Sexy Eyes' en 'Better Love Next Time'.

In 1973 verliet John David de band en werd hij vervangen door John Wolters. In 1975 verliet George Cummings de band door persoonlijke en muzikale meningsverschillen. In 1983 verliet Ray Sawyer de band en begon hij een solocarrière. In 1983 was de Dr. Hooks One and Only Farewell Tour, met Dennis Locorriere als enige frontzanger. Ray Sawyer ging verder als Ray Sawyer of Dr. Hook en later als Dr. Hook with Ray Sawyer. Dennis Locorriere ging naar Nashville, waar hij voor veel andere zangers liedjes schreef. Hij deed de one-man-show 'The Devil and Billy Markham' in het Lincoln Center, geschreven door Shel Silverstein.

Dennis was aanwezig bij bij het benefietconcert ter nagedachtenis aan de zanger/drummer/songwriter Jim Capaldi van de psychedelische rockband Traffic. Ook met Pete Townshend, Bill Wyman, Steve Winwood, Joe Walsh, Paul Weller en Cat Stevens. Jim overleed op zijn zestigste aan maagkanker. Jim en zijn vrouw Aninha waren te gast bij Tony Blair op het Chequers Court. Dit was i.v.m. hun hulp aan het milieu-activisme en de Braziliaanse straatkinderen.

In 2000 verscheen het eerste solo-album van Denis 'Out of the Dark', in 2005 'One of the Lucky Ones' en in 2015 'Post Cool'. Ik zat nog te dubben tussen het aanstekelige, opzwepende 'Baby Makes Her Blue Jeans Talk', met het grappige filmpje, en 'Sylvia's Mother'. Ik koos uiteindelijk voor 'Sylvia's Mother', ook al is dat een pathetische smartlap, het zit goed in elkaar en de stem van Denis komt er buitengewoon goed in uit. In mijn tienerjaren heb ik vaak van genoten. Het is ook hilarisch bedoeld, want de band was natuurlijk een stel kwajongens, die wisten hoe je feest moet vieren.
Let op: aan het einde van de muziekclip wordt er een lachwekkende foto van Sylvia's moeder getoond.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=UPrixYOTNHw

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 juli 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.4 met 5 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)